:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 209
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Трудов аташе поема фонда за лечение на деца

Новият директор на фонда за лечение на деца е бившият трудов аташе на България в Германия и Австрия д-р Тинка Троева, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Тя поема поста от проф. Владимир Пилософ, който подаде оставка на 24 февруари след скандала с 9-годишния Байрям, чието лечение в Германия първоначално беше спряно, а след това разрешено от МЗ.

Д-р Тинка Троева има специалности по педиатрия, социална медицина, медицинска информатика и здравен мениджмънт и магистратури по "Международни икономически отношения" от УНСС и "Обществено здраве" от Университета Билефелд в Германия.

Била е съветник в комисията по здравеопазване в 37-ото u главен съветник в 38-ото Народно събрание. Осем години е ръководител на Службата по трудовите и социалните въпроси на МТСП, последователно с дипломатически ранг "съветник" и "пълномощен министър" при посолствата на България в Германия и Австрия и още две години в посолствата ни в Австрия и Швейцария.

"Новият директор на фонда за лечение на деца е експерт в областите на координацията на системите за социална сигурност в ЕС - пенсионно, здравно осигуряване, обезщетения при заболяване и майчинство, семейни обезщетения, лечение и превенция на български граждани в ЕС, трудова миграция и интеграция", съобщават от МЗ.

ПРЕДИСТОРИЯ

Владимир Пилософ подаде оставка по искане на здравния министър Илко Семерджиев. В дните преди това се оказа, че общественият съвет на фонда е одобрил лечението на 9-годишния Байрям в Германия, но МЗ не е издало формуляра, който гарантира, че държавата ще плати, тъй като националният консултант по трансплантология Любомир Спасов смята, че операциите - реконструкция на отделителната система и трансплантация, могат да се направят и у нас. Трима експерти - детски уролог и двама нефролози, бяха дали становище пред фонда, че лечението е невъзможно у нас. В крайна сметка консилиум на болницата, чийто директор е Спасов - Правителствена, реши, че лечението може да се проведе там, но заради създадения медиен шум не възразява това да стане в Германия.
792
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД