:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 170
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кабинетът плаща 2.4 млн. лв. на Световната банка за консултации

Общо 2.4 млн. лв. ще плати държавата за консултантски услуги на Международната банка за възстановяване и развитие (МБВР), показва проект на правителствено споразумение между Световната банка и кабинета. Споразумението е в изпълнение на Меморандума за разбирателство между правителството и банката, подписан през есента на 2015 г.

МБВР и администрацията на Министерския съвет ще участват в проект по програма "Добро управление". Чрез него в идните две години двете институции ще работят за подобряване на услугите на чиновниците. В момента всяка една административна структура в българската администрация поддържа своя собствена администрация за извършване на общите дейности, пише в мотивите към предложението за подписване на споразумението.

Целта на проекта е да се създадат звена за т.нар. споделени услуги за обслужване на всички структури в системата на съответното министерство. Задачата на експертите от банката ще бъде да направят анализ на ситуацията, да обобщят данните и да излязат с конкретни предложения точно как да стане това.

Световната банка традиционно играе ролята на консултант на българската държава и на министерства по различни въпроси - от ВиК реформата до сектора на околната среда и либерализацията на енергийния пазар.
836
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД