:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 164
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Прокурор е обвинен за заплаха на пострадал

Шефът на ВКС ще иска наказание за съдия заради освобождаването на Ценко Чоков
Прокурорът от Казанлък Кръстин Кацаров е обвинен, че заплашвал подател на жалба за побой. Според съобщението на пресцентъра на Цацаров, той заявил, че ако не оттегли жалбата си, ще го вкара в затвора, където ще бъде подложен на сексуално насилие от този, от когото се жалва. Заплахата била отправена в разговор с бащата на пострадалия от побоя, се твърди в обвинителния акт, който е внесен в съда, установило разследването на антикорупционното звено към градската прокуратура на София.

Разследващите смятат, че прокурорът няколко пъти е въздействал върху свои колеги как да решават делата си, въпреки че няма това право. Самият Кацаров твърди, че просто е давал съвети на неопитните си колеги. Според разследващите в един случай той е убеждавал свой колега да прекрати разследване за наркотици срещу син на приятелско семейство. В друг случай убеждавал съдия от старозагорския административен съд да отмени заповед на местния строителен контрол, се казва в съобщението на прокуратурата. Жалбата срещу заповедта била подадена от частна фирма. Според разследващите в периода април-юни 2015 г. Кацаров лично е указвал на своя колежка какво да прави по разследване за грабеж.

Кацаров бе отстранен от длъжност през лятото на 2015 г., след като бе изслушан от Висшия съдебен съвет. Тогава прокурорът заяви, че не се признава за виновен, заяви, че е говорил със свои колеги, но не вижда нищо лошо в това. Той обясни, че колегите му допускали грешки като младши прокурори и той им давал методически указания: "Разговарял съм с тях, може би не е трябвало да ги съветвам."

В началото на 2015 г. Кацаров разпореди разследване срещу репортер от местна медия за това, че всявал паника сред хората, съобщавайки за наводнението в Казанлък. Той обясни, че се самосезирал по случая, докато пиел бира на терасата си.



НАКАЗАНИЕ

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов ще иска наказание за съдията от апелативния спецсъд Даниела Врачева, съобщи "Правен свят". Тя е разпределила делото срещу кмета на Галиче Ценко Чоков, който бе пуснат от ареста срещу гаранция. Според проверката на ВКС материалите за мярката му за неотклонение са били разпределени в нарушение и Врачева е вписала в състава шефката на съда Даниела Росенова, която по това време е била в отпуск. Изводът на проверяващите е, че в състава е трябвало да влезе друг съдия.







1080
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД