:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 176
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МОН дава 17 млн. лв. за 1200 специалисти в училище

От следващата учебна година в българските училища ще влязат 1200 допълнителни специалисти. Това ще струва около 17 млн. лв., които ще бъдат планирани в бюджета за 2018 г. Това заяви вчера служебният министър на образованието проф. Николай Денков пред БНТ.

Въпросните специалисти трябва да осигуряват допълнителна подкрепа за проблемните ученици. Целта е те да помогнат на учителите да не се фокусират само върху учениците с агресивни прояви, а върху всички останали свои възпитаници, обясни Денков. По думите му може и да има трудности с осигуряването им, тъй като за повечето от тях условията за труд не са достатъчно атрактивни. Подобен проблем се срещал и при търсенето на учители, като свободните позиции към момента са 900.

За да помогнат на българските училища за преодоляване на проблема с насилието в клас, от Агенцията за социално подпомагане са решили да изпратят психолози, съобщи още просветният министър. Все още обаче не е ясна точната им бройка. От Българския червен кръст пък били готови да обучат учителите на първа медицинска помощ. Промени предстоят и в наредбата за приобщаващото образование. С новите текстове ще бъдат дадени повече права на учителите, които ще могат да оказват по-сериозен натиск на родителите, които не съдействат за решаване на проблемите с тяхното дете.

интервю по темата - на 11-а стр.



1
997
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
07 Март 2017 20:51
Въпросните специалисти трябва да осигуряват допълнителна подкрепа за проблемните ученици.

Да, много скъпо излизат проблемните отрочета. Цял живот се наливат пари в тях с почти никаква полза за обществото. А в същото време държавата дори подтиква плоденето им с многобройните помощи за многодетни маргинални родители.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД