:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 582
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МВнР извика турския посланик заради агитацията за ДОСТ

Сюлейман Гьокче
Външното министерство реагира с 24-часово закъснение на призивите на турския социален министър Мехмет Мюеззиноглу на изборите българските изселници в Турция да гласуват за ДОСТ. Срещу това им бе обещано, че на хората с нередовни документи ще им бъде позволено да се върнат у нас и да гласуват, без да понасят санкции. Вчера зам.-министърът на външните работи Бойко Мирчев е имал среща с турския посланик Сюлейман Гьокче. На нея Мирчев е поставил "остро" въпроса за нарушения, свързани с условията за провеждане на българските избори в Турция, които противоречат "както на българското законодателство, така и на турските изисквания". "Турската страна е дала разрешение за разкриване на СИК за парламентарните избори, в което категорично се забранява провеждането на политическа пропаганда на нейна територия - се казва в съобщението на МВнР.- Изказванията на министър Мехмет Мюеззиноглу, направени в Истанбул пред изселници от България на 3 и 6 март, нарушават това изискване и пораждат редица въпроси. Обещанията за материални стимули при гласуване и откритите призиви за подкрепа на една определена политическа партия разглеждаме като директна намеса във вътрешните работи на България и считаме за напълно неприемливи", става ясно от протеста на Външно.

От ДОСТ не дойде никаква реакция. Пиарът на партията Кристина Абаджиева заяви пред "Сега", че ръководството на ДОСТ още не е взело решение дали да прави официален коментар.

--------НА ПРИЦЕЛ

СЕМ се е самосезирал и ще разгледа казуса с участието на Сюлейман Гьокче в предизборния клип на "Обединение ДОСТ", съобщи председателят на съвета Мария Стоянова. На вчерашното заседание е взето решение СЕМ да изпрати писмо до МВнР. Стоянова коментира, че разпоредбите на Закона за радио и телевизия и на Изборния кодекс, по които СЕМ се ръководи, вероятно няма да могат да се приложат в случая. В ИК липсва изрична забрана представители на чужди държави да не участват в агитационни форми на български партии. Кодексът забранява само използването на чужди национални знамена и гербове, на религиозни знаци или изображения, както и агитацията на чужд език.
5
1329
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
08 Март 2017 09:00
Тук трябваше да има снимка как Гьокче си сменя шалварите на излизане от Външно, щото ги нацапал от страх....
08 Март 2017 13:04
Още вчера чух свистенето с което турчина с и го птрхвърли в другия крачол , след 'острото' поставяне на въпроса ...
08 Март 2017 16:21
http://bultimes.com/pp-vazrazhdane-naglostta-na-mestan-i-dost-ochevidno-e-bezgranichna-vreme-ni-e-da-sprem-naglostta-na-dps-i-drugite-etnicheski-partii-v-balgariya-vreme-ni-e-za-vazrazhdane/
08 Март 2017 16:27
08 Март 2017 16:27
За такова нещо трябва да го изгонят а не да го привикват.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД