:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 340
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Бившият шеф на ЕП е превишил правата си

Мартин Шулц е превишил правомощията си в предишното си качество на председател на Европейския парламент, когато е поискал доходоносни повишения за свои сътрудници, съобщи Дарикнюз. Това установява секретариатът на ЕП, цитиран от ДПА.

В писмо с отговори на въпроси на комисията за бюджетен контрол на ЕП секретариатът посочва, че решението на Шулц да повиши свои сътрудници "не отговаря на правилата и поради тази причина компетентните институции така и не са го приложили". През 2015 г. Шулц, тогава председател на ЕП, искал да назначи членове на кабинета си на доходоносни длъжности, включително завеждащ отдел в частния му офис, като е подписал съответно решение за това. "Със своя подпис председателят си е придал характер на орган по назначаване", се посочва в писмото, като се казва още, че председателят "не е оправомощен автоматично да поставя" служители на подобни позиции. От писмото не става ясно дали Шулц е знаел, че решението му противоречи на правилата.

Шулц, който в момента е лидер на Германската социалдемократическа партия, е основен съперник на Ангела Меркел в предстоящите тази година избори в Германия.
2
833
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
10 Март 2017 10:01
То да е само той, с мед да го помажеш
10 Март 2017 10:45
Как да не повярваш, че Европарламентът се използва като слугинаж на една надевропейска структура, която не иска да се променя нищо в Европа.
Имаме проблем с излизането на Брекзит - ЕП и ЕК веднага се включват в кампанията срещу него и очерняне на всеки, който е ЗА.
Имаме проблем във Франция с изборите на "правилния кандидат" - ЕП и ЕК веднага се включват в очернянето и преследването на потенциалните "силни" противници.
Имаме проблем в Германия с изборите на "правилния кандидат" - ЕП и ЕК веднага се включват в очернянето и преследването на потенциалните "силни" противници.

Какво правим ние, българите там? Толкова ли си нямаме змиярници по нашите земи, че сме тръгнали да се разхождаме боси и с изути гащи по онези места?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД