:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 308
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Прокуратурата иска 12 г. затвор за Евелин Банев

СНИМКА: БГНЕС
Евелин Банев се яви лично в апелативния съд.
Прокуратурата поиска вчера максималните 12 години затвор за Евелин Банев-Брендо по обвинение за пране на пари, предаде Нова тв. Съдът ще произнесе присъдата в петък следобед. Тя няма да е окончателна.

По това дело Банев бе осъден през 2013 г. от Софийския градски съд на 7,5 г. затвор. След това бе напълно оправдан от Софийския апелативен съд заедно с останалите трима подсъдими. Накрая Върховният касационен съд отмени оправдателната присъда и нареди делото отново да бъде гледано от апелативните съдии.

"Предвид тенденциозния характер на делото, мисля, че се е създала една порочност в прокуратурата и определени политически кръгове. В този ред на мисли, аз нямам какво да кажа. Съгласен съм с всичко, което каза моят адвокат", заяви вчера Банев пред съда.

"Няма данни за пране на пари от наркотрафик, както и че няма как да осъдиш някого за пари от наркотрафик, след като в България няма дело срещу Банев за такова престъпление", каза адвокат Ина Лулчева, цитирана от Нова тв. Тя прави и сравнение с т. нар. фалшиви новини. "Това установява според мен класическата фигура на фалшивите новини. Тук се твърди, че един българин, който е осъден в Испания, е давал пари на моя подзащитен и на всички други подсъдими, понеже било доказано, че този осъден в България гражданин се познава с едно лице, с което моя подзащитен е съгражданин от Тополовград", обясни тя.

Банев има невлязла в сила 20-годишна присъда за наркотрафик в Италия, която се обжалва пред тамошния Върховен съд. Осъден е по сходно обвинение и в Румъния на 14 години. И там обжалва.

889
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД