:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 244
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Доказани и спорни лица влязоха в правния съвет на Румен Радев

Румен Радев
Осем членове и председател назначи президентът Румен Радев в правния си съвет, който бе конституиран вчера. Шеф на съвета ще е проф. Емилия Друмева, която е секретар по правните въпроси на Радев. Негов член става проф. Цветана Каменова, която членува в Американската асоциация по международно право, председател е на Българската асоциация по сравнително право и е била съдия в международния трибунал за бивша Югославия, избрана от ООН. В съвета влиза още професорът по конституционно право Пенчо Пенев - депутат във ВНС, бивш министър на правосъдието и министър на вътрешните работи в правителствата на Андрей Луканов и на Димитър Попов, както и бивш конституционен съдия. За член е определен и специалистът по наказателно право проф. Маргарита Чинова. Преди 2 г. в конкурса за председател на Върховния касационен съд тя подкрепяше Павлина Панова, която бе конкурент на избрания Лозан Панов. В правния съвет на президента влиза още зам.-деканът на юридическия факултет на СУ проф. Иван Русчев. За негов член е избрана и проф. Жасмин Попова, която в момента е експерт в съда на ЕС в Люксембург. Преди години Попова бе разкрита като сътрудник на Първо и на Шесто управление на ДС.

Седмият член е адвокатът Петьо Славов, който е бивш член на Комисията за защита на конкуренцията. Осмият е специалистът по европейско право доц. Атанас Семов. Като активист на РЗС преди 6 г. Семов бе кандидатът за президент на партията на Яне Янев. Той не успя да стане и генерален адвокат в Съда на ЕС.

Най-спорното име сред избраниците на Радев е това на бившия депутат от НДСВ Борислав Цеков. Той е създател на Института за модерна политика (ИМП), около който избухна огромен скандал на референдума за електронното гласуване през 2015 г. Преди него свързани с института хора от различни градове регистрираха инициативни комитети за участие в информационната кампания на допитването и получиха право да получат по 40 000 лв. за медийна агитация от държавата. След това част от въпросните комитети опитаха да насочат отпуснатите им средства към слабо известния сайт "Хаштаг", управляван от съпругата на Петър Кичашки, който е член на ръководството на ИМП.
2
2031
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
16 Март 2017 11:05
Маргарита Чинова защити дисертация с един глас против, традиционно за ЮФ при СУ. Лично бях допуснат на нейната защита от асистентката тогава на професор Борис Яновски-Емилия мисля че беше, една хубавица. Защитата на Чинова беше по въпросите на детската престъпност. Още пазя плаката от обявата за защита.А Пенчо Пенев познавам от изпитите по право-писа ми Добър/4/ по Конституционно право, а преди това имах оценка Мн.Добър/5/ при професор Живко Миланов по Държавно право на соц.страните. по време на защитата чух как ярослав радев разказваше на Иван Велинов-председател на ВС някои неща за Дружеството ни. Още тогава сип дадох сметка, че този радев е една отвратителна фигура в средите на юристите.Бил активен този радев нявга - ама забравил да впише БКП в регистъра на съда като юридическо лице, а даваше съвети какво да правят с нашето Дружество. Това, което ме интересува в случая е, дали президент Румен Радев се пада негов пплеменик или не.Който знае, нека сподели.
16 Март 2017 15:36
Съвети, съветници, това са все хора които подпомагат, анализират, съветват Президента. Той може да се съветва и с врачки, но взима решения САМ и сам носи отговорност.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД