:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 264
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Внезапно всички се притесниха от етническия вот от Турция

ДАНС изгони трима турски имами заради заплаха за националната сигурност. Доган написа гневно писмо срещу Ердоган
Ахмед Доган
Етническият вот, който се очаква след седмица от Турция, опъна до крайност нервите на политическите сили у нас. Напрежението между двете държави, което нарасна, след като представители на властите в Анкара открито призоваха българските турци да гласуват за ДОСТ, вчера доведе до ответни мерки. ДАНС изгони трима турски граждани заради заплаха за националната сигурност. И тримата са имами в смесените райони и според спецагенцията са заплаха за националната сигурност. На единия му е отнето правото за влизане и пребиваване в страната за срок от 5 г. Той е имал право да живее постоянно в България от няколко години, допълниха от ДАНС. На втория му е забранено да влиза у нас, а третият е вписан в списък с нежелани персони.

Главният прокурор Сотир Цацаров се зарече пламенно, че няма да допусне намесата на чужди сили в изборите. Той не изключи възможността да има и други изгонени чужденци. "Смятам, че по същия начин следва да бъде постъпвано по отношение на всички други лица, които по същия начин действат в тази обстановка. Не става дума за предизборна обстановка, не става дума за влияние и политически стремежи, става дума за националната сигурност", каза той. Според него тази предизборна кампания била по-различна от гледна точка на субектите, които участват в нея. Не можело да се каже обаче, че е по-различна от гледна точка на някои форми на намеса в тях.

"Трябва да е ясно, че политическите избори в България трябва да бъдат решени от българските граждани и резултатът от тях трябва да е плод на свободната им воля. Няма да бъде допуснато да бъдат решени с външна намеса", каза прокурорът. Относно заплахата да бъдат "пуснати" бежанци към България Цацаров заяви, че трябва да се отчетат няколко неща като международната ситуация и географското положение на страната. Като български гражданин, той смятал, че България категорично е заинтересована от добри отношения с Турция, "но цената на заплахата от това, което може да ни се случи, може би не трябва да бъде цената на това, което ни се причинява, и държавата не може да гледа безучастно на това."

Премиерът Огнян Герджиков призна, че в момента има известно напрежение с една политическа партия, която получава подкрепа от Турция, но служебното правителство вземало мерки. Той даде пример с привикването на турския посланик в Министерството на външните работи (МВнР) и предупреждаването му Анкара да не прави опити за намеса. Посланик Сюлейман Гьокче бе извикан след сигнала срещу предизборен клип на "Обединение ДОСТ", в който се появява, както и заради изказвания на турски министър пред български изселници в Истанбул. "Намесата за агитиране за определена политическа партия не е във феърплея", каза служебният премиер. Той нарече "крайна мярка" възможността за затваряне на границата с Турция, намаляване на секциите там или изпращане на повече български наблюдатели там. Не се е случило нищо необичайно, за да бъдат вземани такива мерки, обясни Герджиков.

Вицепрезидентът Илиана Йотова се разтревожи от "многото тревожни сигнали за намесата на различни политици на различни нива в Турция" и прогнозира, че съвсем скоро президентът, премиерът, министърът на отбраната и вътрешният министър ще излязат с национална позиция по въпроса.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган за пръв път влезе в открита конфронтация с Турция. До миналата година Доган подкрепяше политическите аспирации на Анкара и дори през 90-те години на миналия век обяви, че пътят на България към Европа минава през Босфора. Нещата рязко се промениха, когато стана ясно, че Турция взема страната на ДОСТ в спора й за избирателите етнически турци у нас и изселниците в южната ни съседка, но до вчера Доган не се беше изказвал открито срещу южната ни съседка. В писмо, публикувано на сайта на ДПС, Доган отправи предупреждение срещу "рекета и заплахите" на "неоосманизма" и риска от "трансфер на конфликтност" от страна на Анкара, ако турският президент Реджеп Ердоган успее да я превърне в "султанат". И даде да се разбере, че единствената възможност за съпротива срещу опасността е да получи подкрепа срещу политическия фаворит на Ердоган - ДОСТ на Лютви Местан. Общите усилия на всички политически сили бяха наречени "обединителен патриотизъм". Доган не споменава анти-ДПС коалицията на Местан и Орхан Исмаилов. Но силно се акцентира, че агресивното поведение на Ердоганова Турция и претенциите й към нейните съседи представляват заплаха за България. "Аз съм гражданин на тази държава и изборът ми е категоричен, защото е дълбоко мотивиран. И всеки опит за назидание, или за претенция към моята държава - като "бивша територия", засяга моето национално самосъзнание и визията ми за бъдещето", заявява Доган. И изрично посочва, че вижда риска в неоосманистките въжделения на Ердоган: "На всеки би трябвало да му е ясно, че натискът, рекетът, принудата и заплахите целят възстановяване и "демократично" легитимиране на неоосманизма". И завършва: "Играта е ва банк!!! За мен няма да е изненада, ако има трансфер на конфликтност и конфронтация на Балканите и в Европа. Защото на 16.04.2017 в съседна Турция имат референдум за преобразуване на Кемалистка Република Турция в султанат. Безумие. Но е факт..."

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разтълкува посланието на Доган като подадена ръка на патриотично настроените политически сили. Като основа за сближението водачът на ДПС ползвал заплахите на Турция да отвори границата си към Европа за имигрантите. "Той казва: ДПС в мое лице е патриотична формация, която, ако стане такъв проблем, българските турци ще застанат на позиция срещу подобни политики и в това отношение ние сме също патриотични. Така той отваря врата за следизборна коалиция с партиите с патриотична насоченост, защото стъпват на една база за запазване на България от подобни интервенции, сиреч сближаване на позиции с много от партиите, които мислят така", обясни Борисов.

"Обединените патриоти" обаче отхвърлиха подобна възможност. "Доган може да предлага коалиция на всички, но не и на ОП", коментира пред Медиапул един от лидерите на ОБ Валери Симеонов, според когото посланието на почетния председател на ДПС е "неистов напън за връщане във властта под някаква форма".



---------ТВЪРДОСТ

Белгия отказа да издаде визи на 4-ма турски имами, които искаха дългосрочно да се установят в страната, предаде "Дойче веле". Белгийските власти са отхвърлили молбите за визи на общо 12 имами с мотива, че са искали да проповядват в неразрешени от държавата джамии. В Белгия има 65 джамии, свързани с турската служба по религиозни въпроси Дианет. Много храмове в страната обаче действат без разрешение от властите. Белгия беше и в списъка, публикуван в края на миналата година от в. "Хюриет" с 38 държави, в които службата е събирала разузнавателна информация чрез имамите си. Сред останалите бяха България, Австрия, Германия, Холандия, Великобритания, Румъния, и др. Преди месец Германия и Австрия обявиха, че разследват подобна дейност на турските имами. Според "Дойче веле" 13 имами и "заместник-координатор" в двете държави са предоставяли информация на турското аташе по религиозните въпроси в консулството в Кьолн.
37
8548
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
37
 Видими 
17 Март 2017 19:25
Вържи имама да е мирно селото!
17 Март 2017 19:55
Не е етнически вот, а е държавен натиск от Турция...
--------------------
Сайтът на Генек
17 Март 2017 20:34
ВържиИзгони имама да е мирно селото!
17 Март 2017 21:50
Зулумите, които стават по време на тази предизборна кампания минават не прекрачвани до момента граници и правила. За мъките и натиска, на които са подложени българските турци в момента, разказва Селим Хасанов, от община Руен:

Страшно е по селата, но не смеем да гъкнем. Всички имами са от ДОСТ и агитират направо в джамиите. Първо ни заплашиха, че ако не ходим на петъчната молитва, ще ни отлъчат от мюсюлманската общност и ще ни вгорчат живота. Молитвите пък минават в политическа агитация. Говори се за ДОСТ и само за ДОСТ. Плашат ни, че ако не гласуваме за тях, няма да бъдем повече броени за мюсюлмани и достъпът до джамията ще ни бъде забранен“, разказва Хасанов.

„Още по-страшно е със старците. На тях им казват, че няма да бъдат погребани по нашия обичай, имамът няма да прочете молитва и ще горят в ада. Хората са в паника , сериозно са изплашени и не смеят да се оплачат на никого. ДОСТ не купува гласове, а действа със силата на заплахите.

Ние живеем в малки населени места, досега сме гласували шарено- който, за когото иска. Но ни бе казано, че на тези избори ще се броят глас по глас и на „предателите“ ще се отмъщава жестоко. В съседни на Руен общини емисари на ДОСТ са носели карти и са обяснявали на хората, че всеки момент България ще бъде разделена, като половината ще отиде в Турция. Някои хора вярват и се плашат.

Имамите до един са вербувани от ДОСТ. Пристигат и ислямистки проповедници от Турция. Лютви Местан вече се похвали, че ще влезе в парламента и от него зависи животът ни в бъдеще“ – призна Селим и категорично отказа да позира за снимка. „Имам деца, едното учи в Стара Загора, другото в София. Страхувам се за бъдещето им“, допълни той.

В България явно Местан и партийката му се толерират до такава степен, че и прокуратурата, и ЦИК са си затворили очите и ушите и се правят на слепи и глухи.
Десетки имами-ислямисти буквално са се командировали в България, масово проповядват агресивен ислям и едновременно с това агитират за ДОСТ. А България мълчи!
Отец Янакиев: В България има 1000 свещеника и 4000 имама
http://bultimes.com/dost-tryabva-da-bade-zabranena/
17 Март 2017 21:54
Автобусите и хората в тях ще са същите като на предишни избори, бе джанъм соколе ?. А, ма сега са инструктирани да гласуват с друг номер, верно. Е това си е за отворено писмо, да! Даже гледам, лови дикиш и сред българите. Направо говори с архонта и се сливайте с пишманпатриотите.
17 Март 2017 22:00
Не става дума за предизборна обстановка, не става дума за влияние и политически стремежи, става дума за националната сигурност",



Става дума точно за това!. Категорично. Както винаги главният прокурор (евфемизъм Цацатурата) се раздвижва малко пред избори – справка Костенската афера, или банкови обири (справка КТБ аферата). Винаги, неотменно и категорично в полза на мафията „БКП/БСП/ДС”. Този човек е протеже и закрилник на мафията. Прокуратурата и нейният „главен прокурор” са „гнилите ябълки” в правоохранителната ни система.
Това е очевадно за влсек мислещ Българин, за ВКС и дори за един бивш министър на Правосъдието.

Аз съм гражданин на тази държава и изборът ми е категоричен, защото е дълбоко мотивиран.

Със сигурност тази КГБ-креатура е дълбоко мотивирана (и още по-дълбоко разтревожена), не дотам сигурно е че е гражданин на тази държава, но затова пък единственото сигурно е, че е маша на болшевишките тайни служби в страната ни. Категорична страна в битката Русия-Турция. Маша на Макаров, Анатолий Анатолиевич срещу Ердоган, Реджеп Таип. И този „патриот” има наглостта да се изживява като новият Левски, игнорирайки най-важното в идеологията на Великия Българин – неговият интернационализъм. „Този който ни освободи, той ще ни пороби”. Тази аксиома е старателно избягвана от т.н. „обединителния патриот” Доган-Сополя.
17 Март 2017 22:08
Щом и сега Доган е крив за Симеонов, толкова по-зле за Симеонов. И без това голям брой атакисти са разколебани да гласуват за обединение в което Симеонов се изживява като лидер.
17 Март 2017 22:36
Глупости Турция е наш евроатлантически партньор и приятел и даже трябва да и дадем да ни пази небето от злото кбж. Нали така беше партнерчетата?
17 Март 2017 23:39
Къде е сега Neopol да ни обясни как старателно и усърдно трябва да се снишим и поклоним, че и да се наведем и намажем..?
18 Март 2017 01:13
Отец Янакиев: В България има 1000 свещеника и 4000 имама
18 Март 2017 01:32
Владко Зидаров кога ще го питат какво "мисли"?
От друга страна, колко е удобно за някои предизборната кампания да преминава под сянката на султана... По негов адрес може да се говори и пише на кой кавото му е угодно. Вътрената политика, ако въобще, е забутана в ъгъла и мнозина искат там да си остане...
Резулатът е налице .. Шаш и паника.
18 Март 2017 01:41
Къде е сега Neopol да ни обясни как старателно и усърдно трябва да се снишим и поклоним, че и да се наведем и намажем..?

Кога съм обяснявал подобно нещо ? Или ти така си го разбрал ?

Обяснявал съм нещо очевидно (за който може да вижда).
1. Обстановката.
2. Какво в действителност се случва.
3. Какво не трябва да правим.

1. Когато говорим да Турция, то трябва да имаме предвид, че става въпрос за 82 милионна страна, с младо население, постигнала и постигаща огромно бурно развитие в последните 15 години, с трилион и 500 милиарда лева БВП, 18-тата икономика в света, с огромен политически, научен и културен потенциал, с подготвен и адекватен елит. Страна във възход, съзнаваща добре какво представлява света в 21 век, уверена в бъдещето, с амбиции, възможности и оптимизъм. Страна постигнала единство и синергия между народ и управляващи, което и дава здрава основа и стабилност, дори когато външно изглежда разклатена.

2. Турция постигна забележително развитие в последните 15 години, доби самочувствие, поиска и постига самостоятелност.
Това не се хареса на бившите колониални сили, които превърнаха точно преди 100 години бившите й територии в Близкият изток в свои колонии. Разигра си своеобразно преиграване на Първата световна война в Близкият изток.

Това, обаче не бе чак толкова дразнещо за западните глобалистки сили, колкото съюзът на Турция с Русия и Иран. Съюз, който на практика ги изхвърля от Близкият изток и означава за тях поражение във войната за петрола, която започнаха открито през 2001 г.. ("Войната на световете", т.е. преиграването на Кръстоносните походи е просто пропагандната част от тази война за петрола).

Затова и пробваха истерия срещу Иран, срещу Русия не е спирала, заедно с опити за майдан и тероризъм, а в Турция пробваха не само майдан, а и военен преврат. Тероризмът е ежедневие. След този провал изпаднаха в истерия от безсилие.

3. В България, като част от пропагандата на Студената война, с цел мотивиране на нахъсани войници, които да воюват с натовските армии на Гърция и Турция, бе разгърната и по важното - вкарана още от детската градина и в учебниците от началното училище, усилена антигръцка и антитурска пропаганда. Бе измислена триадата робства - византийско, турско, фашистко и двойният освободител.

Към това се добави и опитът на номенклатурата в тоталитарната система да оцелее на власт, като подмени идеологическата си основа - от изветрялата вече комунистическа към националистическа. И понеже е най-лесно и безопасно от рискове, национализмът не бе насочен навън, а навътре, доби откровени пародийни нацистки черти, като се появи уродливото чудовище, което е днешното патриотарство. Същевременно, през годините, особено последните 27, България деградира интелектуално, а "елитът" е такъв само и единствено, поради липса на друга дума.

Поради горното, България се превърна в идеалният кандидат да бъде въвлечена, като пушечно месо - камикадзе, която да се взриви за да нарани и Турция. Дрогата от глупост и произведаният от нея предизборен пиар, в последните дни докараха масовата медийна среда до безумие.

Българските политици просто трябва да успокоят топката, България да гледа единствено своя интерес, да не се конфронтира самоцелно с никого и да не се вре между чуждите шамари.
18 Март 2017 01:48
Българските политици просто трябва да успокоят топката,


Супер! Ти също успокой топката, 'удари едно питие, заеби непоисканите съвети и си свиркай
18 Март 2017 01:50
И друго, Доган и ДПС може да са много ценни за мафията, той може и да може да впрегне всички партии свързани с ДС, всички медии свързани с обръчи, да подскокороса всички патриотари да му пригласят, но от отслабването на ДПС подядено от ДОСТ, нищо за никого извън обръчите не следва.

ДПС и Доган са ценност само за себе си, Пеевски и своите обръчи. Не си струва заедно с Доган да загива и България.
18 Март 2017 02:01
и си свиркай

Казваш безучастно да гледам как от глупост и предизборен пиар взривяват България и даже не съзнават какво правят ?
18 Март 2017 02:05
Neopol
18 Мар 2017 01:50


Вместо мантрите, можеше да си изпееш:
Jai, Guru, Deva
Omm...
Nothing's gonna change my world, nothing's gonna change my world...
18 Март 2017 02:09
взривяват България


в 2 am?
Споко, света нема на свърши, поне скоро, но дори и да има такава опасност, по-добре да ударим по питие и да се прегърнем. Какъв е смисълът да се натяква за другото, апокалиптичното?

Наздраве!

П.С. Покрай тебе се сетих и за една тъжна песен...
Да доживеем,
да доживеем,
поне до утре,
сутринта


Носиш ми негативни енергии, отивам да положа череп и да помръхтя, до сутринта
18 Март 2017 02:16
Няма да има апокалипсис. Патриотарите може и да са кресливи и да подлъгват пиарите и отчаяните от липса на подкрепа политици и партии да им подражават, но са много дребно малцинство. В действителност българите са здраво стъпили на земята. С нетърпение чакам 26-ти вечерта, за да видя физиономиите на тези, които създадоха и заложиха на този безумен и опасен за България пиар. Да ги видя, когато разберат, че народа ги е наказал, защото са си позволили да си играят с огъня.
18 Март 2017 06:59
Приоритети, цели и програма на ПП “Възраждане”


http://bultimes.com/prioriteti-tseli-i-programa-na-pp-vazrazhdane/
18 Март 2017 07:48
Нямаше да се стигне до това положение, ако още миналата година службите и прокуратурата - ако има такива - си бяха свършили работата след излизането от турското посолство на г-н Зидаров.
18 Март 2017 07:50
След като турците в България и Турция излязоха от тоталния контрол на ДПС (ДС) и минаха под контрола на ДОСТ (Турция) пртесненията са нормални.
18 Март 2017 08:17
Етническият вот от Турция опъна до крайност нервите на политическите

Регистрирането на етническа партия не им опъна до крайност нервите, защо тогава вотът на членската й маса ги опъва?
18 Март 2017 08:33
Внезапното се изявява тогава, когато няма познания.
Липсата на познания ражда грешната преценка.
Грешната преценка предизвиква внезапности и внезапни притеснения.

Тука от години се посочва същностното познание, че Турция никога не е спирала да води Подмолна война срещу България
И нека това да е отправната точка за мислене, когато се преценят българо - турските отношения.

18 Март 2017 09:10
Сега е моментът за премахване на двойното гражданство и гласуването извън дипломатическите представителства! Няма какво да се чака "да падне тавана на лятното кино"!
18 Март 2017 09:35
Абсолютно вулгарна намеса в нашите вътрешни работи, каквато не е била никога досега”, коментира Петър Воденски, бивш извънреден и пълномощен посланик на България в Турция.

Бившият ни дипломат в Турция е на мнение, че от наша страна трябва да има последователни действия и политически консенсус по темата.

По линия на ДАНС да хванем в „ежови ръкавици” всички турски агенти, които са под най-различно прикритие - дали под дипломатическо, на Главното мюфтийство, под ТИКА - тяхната организация за проекти в чужбина, да прекратим финансирането от страна на Турция на мюфтиите, които те изпращат”, коментира още Петър Воденски.
щом Президент Радев заяви, че стои твърдо зад службите - най-сетне да се размърдат и да покажат, че България не е в насипното състояние, в което я остави Плевнелиев!!
18 Март 2017 09:52
Главният прокурор Сотир Цацаров се зарече пламенно, че няма да допусне намесата на чужди сили в изборите.

Този е сигурен клиент на бъдещия Народен съд.
18 Март 2017 09:54
Стайнбек 18 Март 2017 06:59
Приоритети, цели и програма на ПП “Възраждане”
http://bultimes.com/prioriteti-tseli-i-programa-na-pp-vazrazhdane/
18 Март 2017 13:26
До миналата година Доган подкрепяше политическите аспирации на Анкара и дори през 90-те години на миналия век обяви, че пътят на България към Европа минава през Босфора.

1) тогава България не е била в ЕС.
2) Турция също не е в ЕС - сега в момента.
3) щом има българи, които са избрали да приемат хем турско поданство (да са турци), хем да запазят и българското (да са българи) - то трябва да бъдат лишени от българското. Сами да изберат - да са българи, или да са турци.
Ако искат да са турци, то те трябва да живеят на територията на ЕС по закона за чужденците.
Както това го правят руснаци (не ЕС), немци (ЕС), англичани (вече не ЕС), ако те притежават недвижим имот в България (Испания, Холандия, Гърция = в ЕС).
4) В България до 89 година, не е имало проблеми по тоя въпрос.
Както и турските държавни власти- не са смеели да се мешат в политическото управление на страната. Която тогава се е казвала НРБ.
5) Ако Турция стане член на ЕС, то тогава вече е и възможно, двойното гражданство между България и Турция.
18 Март 2017 14:09
бай Ви Ахмед пак извади бело зайче от цилиндъра.
ДС агентурата започна да пее "Осанна".
Защо оня пистолет не произведе изстрел и не беше боен?
Пожелавам на ДОСТ да стигнат 3.5% от гласовете, та на бай Ви Ахмед да му поотънеят обръчите.
18 Март 2017 14:11
Ако искат да са турци, то те трябва да живеят на територията на ЕС по закона за чужденците

Това сигурно е взаимствано от програмата на Националсоциалистическата германска работническа партия и Нюрнбергските закони.

Ясно се вижда, че идеологията на т.н. "патриоти" е нищо друго, освен идеологията на т.н. "Възродителен процес", която няма нищо общо с нормален национализъм, а е карикатурна пародия на нацизма., подменяща нацията с етнос и рушаща нацията отвътре.
18 Март 2017 14:56
По- добре внезапно , отколкото хич.
18 Март 2017 23:17
Как така, изведнъж Провидението ви осени господа комунисти, кагебисти, десари, прокурори и вся остальная сволоч? А къде бяхте последните двайсет години? На кого пробутвате тези пошли сценарии? Много нагло обърнахте палачинката. Решението е много просто - забранете веднага ДПС и ДОСТ ... щото не може само ДОСТ... Вие какво смятате? Че България е нация от кретени?... По скоро въобще не ви пука, кой какво си мисли. И ножа е във вас и хляба е във вас, който не ви харесва - да го духа!
18 Март 2017 23:21
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разтълкува посланието на Доган като подадена ръка на патриотично настроените политически сили.


Това е едно обяснение, но имайки предвид миналото на Доган... дали не играе сечено на България, провокирайки реакция от Турция?
19 Март 2017 15:11
Най-напред, поздрави (и благодарности) за Neopol 18 Март 2017 01:41
Написаното е изключително коректно, обективно и най-важното – верно.
.
А сега да видим за какво е този шум около Босфора, и най-паче отражението му по нашата „територия” (щото да я нареяем „държава” не би било съвсем коректно).

Напоследък виждаме едно впечатляващо раздвижване по националните телевизии; с искрящо възмущение поканените „събеседници” (все отбрани комунистически „отрочета” – такива без изключение. Понеже в България няма други хора запознати с проблемите на страната?) заклеймяват опитите за намеса на Турския султан във „вътрешната политика” на страната. Няма съмнение, това е тревожно. Но за кого? За популацията или за „елита”? Ние много се надявахме, че намесата във „вътрешната ни политика” ще дойде от Общността към която принадлежим – ЕС. Оказа се, обаче, че миролюбивата, мъдра и безобидна (без армия) Европа не е в състочние, или не иска да помогне на бедния си „мембър” в периферията. Всички наши пожелания за ЛУСТРАЦИЯ и генерал-губернатор (от Европа) останаха без отговор. И изведнъж, надеждата дойде от там дето най-малко я очаквахме. Турският султан решително заяви намерението си да се справи с Европа, включително и с Българския „елит”. Нека да е ясно – отрочетата се разтревожиха не за „националния си суверенитет” (такъв сме нямали от повече от 800 години насам), а за „статуквото” си. За онова статукво, което им даваше „предимство по произход”. И правото да доят и стрижат ... популацията.
„Отрочетата” плюеха по Европа, защото не се страхуваха от нея. Сега ръмжат срещу Турция, но се страхуват от нея. Защото Турция има тояга - четвъртата армия в света. Която май че впечтлява дори и по-големия брат – двойният „Освободите”. С една дума, Турската заплаха за елита е реална. Реална е и надеждата на болшинството редови Българи да се отърват от него, „елита си”, де. При това говоря не само за турско-езичните Българи, говоря за болшинството Българи, които по чудо са се опазили от комунистичската зараза. Дето не го чукаш, там се пука. „Статуквото”, де.
19 Март 2017 15:31
НВК,че срещу турската армия НИЕ сме безпомощни --това е така,ма идиловците хич не се впечатлиха от нея.
19 Март 2017 15:47
НВК,че срещу турската армия НИЕ сме безпомощни --това е така,ма идиловците хич не се впечатлиха от нея.


Пойнтът не беше в Турската армия, а във „загриженността” на Българския „елит” – да не изтърве баницата. Но както и да е! За идиловците, дето не били впечатлени от нея, се твърдеше, че май били подкрепени от нея. А за „алюзията”, че НИЕ (само) сме безпомощни пред нея, демек други не са, мога само да напомня че Турските конвенционални войски, подкрепени от американските стратегически такива (да не забравяме, че в Турция има 25 НАТО-вски бази), стават сериозен „аргумент” за всяка военна сила в региона (Черноморско-Средиземноморски). И още нещо – май че в България вече има и американски бази (военни), които са истинския гарант, че страната ни няма да бъде нападната от когото и да е. Ще бъдат допускани само мирно пребиваващи чужди поданици – например в Поморийския анклав. Мирно.
19 Март 2017 15:51
Гаранция- Франция, както казвахме като деца...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД