:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 540
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Мъри се отказа от турнира в Маями

Джокович се прибра в Европа за прегледи
Световният №1 Анди Мъри се отказа от тенис турнира в сериите "Мастърс" заради контузия. Британецът има травма в лакътя на дясната ръка. Мъри отпадна още в първия си мач в Индиън Уелс след загуба с 4:6, 6:7 (5) от Вашек Поспишил (Кан).

"За съжаление няма да играя в Маями заради контузия в десния лакът. Извинявам се на феновете, това е един от любимите ми турнири. В момента съм фокусиран върху това да съм готов за сезона на клей", каза Мъри.

Световният №2 Новак Джокович почти сигурно също ще пропусне турнира. Сърбинът се е прибрал в Монако, за да премине прегледи, като не е ясно каква точно е травмата му. Джокович игра в Индиън Уелс и отпадна в четвъртия кръг след загуба от Ник Кириос (Авл). Малко вероятно е Ноле да реши да пътува обратно до САЩ за турнира в Маями. Ако остане в Европа, Джокович ще изостане с повече от 4000 точки от Мъри, тъй като ще загуби 1000, спечелени заради титлата в Маями миналата година.

Жо-Вилфред Цонга (Фр), който е №8 в ранглистата, също няма да участва в турнира, а причината е, че очаква приятелката му Ноура да роди в близките дни.

Отсъствието на Мъри и Джокович е добра новина за преследвачите им в ранглистата. Макар че бе 10-и в класацията преди днешното обновяване, Роджър Федерер обясни, че има шанс да стигне отново до първото място.

"Няма да играя толкова много, може би ще трябва да спечеля титла в Големия шлем, за да го направя. Вече спечелих една титла през този сезон, така че има възможност да го направя", каза Федерер.

Късно снощи швейцарецът игра финал на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс срещу сънародника си Стан Вавринка. Федерер стигна до мача за титлата след успех с 6:1, 7:6 (4) срещу Джак Сок (САЩ). В другия полуфинал Вавринка не даде шанс на Пабло Кареньо Буста (Исп) и спечели с 6:3, 6:2.
1025
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД