:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 489
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Янков: Отново доказах, че съм сред най-добрите в света

Сноубордистът не успя да защити големия Кристален глобус
СНИМКА: "ФЕЙСБУК"
Радослав Янков е развял българското знаме на почетната стълбичка след награждаването на призьорите в генералното класиране за голяма световна купа във Винтерберг.
Радослав Янков остана доволен от представянето си през този сезон, макар че не успя да защити големия Кристален глобус в Световната купа по сноуборд, алпийски дисциплини. В последното състезание за сезона - паралелен слалом във Винтерберг (Гер), Янков отпадна на 1/4-финал, след като закачи врата и изостана с 4,31 секунди от Щефан Баумайстер (Гер). Българинът трябваше да завърши в тройката, за да измести Андреас Промегер от върха в генералното класиране, тъй като австриецът отпадна още на осминафиналите.

"Изключително съм радостен, че успях да постигна такъв резултат. Въпреки че съм на второ място, това за мен е страхотно представяне. Успях отново да докажа, че съм един от най-добрите в света", каза Янков след финалното състезание.

В крайното класиране той остана втори с 4310 точки. Промегер спечели Световната купа с 4500, а трети, с 3680, е Бенямин Карл (Ав).

През този сезон Янков взе малкия глобус в паралелния гигантски слалом. На световното първенство в Сиера Невада той се нареди на 4-то място в паралелния гигантски слалом и на 6-о в паралелния слалом.

Треньорът му Георги Атанасов също е доволен от постигнатото през годината.

"Екипът наистина постигна нещо невероятно и изключително трудно. Въпреки че е второ място, смятаме, че след миналия сезон, който беше невероятен, този ни се стори още по-невероятен. Беше труден, но резултатите са налице. Имаме кристален глобус в олимпийската дисциплина и мисля, че това е едно невероятно постижение. И сме втори за Световната купа, което отново показва, че сме в световния елит", каза Атанасов.

Вчера Янков и Теодора Пенчева приключиха сезона с осмо място в състезанието на смесени двойки. На осминафинала двамата отстраниха Хае-Рим Йонг и Санг-Хо Лий (Кор). Впоследствие Янков и Пенчева отпаднаха след загуба с 4 стотни от австрийците Андреас Промегер и Даниела Улбинг, които стигнаха до финала, но отстъпиха на Аарън Марч и Надя Охнер (Ит).
1
1024
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
19 Март 2017 19:56
Янков: Отново доказах, че съм сред най-добрите в света




Не сме се и съмнявали, Радославе, на това са способни само булгаристанските чесъни.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД