:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Започва проверка за оградата по турската граница

СНИМКА: БГНЕС
Министърът на отбраната Стефан Янев и министърът на вътрешните работи Пламен Узунов инспектираха в събота доколко е защитена границата с Турция от наплив на мигранти.
Министърът на вътрешните работи Пламен Узунов е изготвил предложение до правителството инспекторатът на Министерския съвет да извърши проверка на съоръженията по българо-турската граница и за усвоените по тях суми. Това стана ясно от думите му вчера пред БНР.

Ден по-рано, в събота, Узунов заедно с вицепремиера и министър на отбраната Стефан Янев инспектира граничните пунктове и съоръженията по границата. Двамата отчетоха, че работата по оградата върви в срок и за довършване остават 12 км в района на Хасково и още 12 км в Бургаско. И двата участъка трябва да бъдат достроени до края на май.

През 2016 г. са били регистрирани 160 случая на преодоляване на възпрепятстващото съоръжение, докато за 2017 г. те са само 17, тоест миграционният натиск към съоръжението е намалял, заяви Пламен Узунов. Според данните от 1 януари до 18 март миналата година са били задържани 8701 души както на българо-турската, така и на българо-сръбската граница и във вътрешността на страната. За същия период на тази година задържаните са 749, или 12 пъти по-малко.

Има разработени кризисни планове и ако заплахите всеки ден да бъдат пускани бежанци от Турция към Европа се реализират, имаме готовност да реагираме адекватно и да не допуснем хуманитарна криза, подчерта още Пламен Узунов. Това включвало и овладяването на ситуацията с жива сила. Налице е добро взаимодействие както със служителите на "Фронтекс", така и с военните, командировани на българската граница, допълни той.
1404
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД