:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 212
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

На дневен ред е смяната на постоянния секретар на МО

Преди 3 г. върху него имаше натиск да си тръгне сам
СНИМКА: БГНЕС
Добромир Тотев
Рокадите на ключови позиции в Министерството на отбраната вероятно ще продължат със смяната на постоянния секретар на ведомството, научи "Сега" от източници от МО. До края на месеца се очаква да бъде издадена заповед за освобождаването на Добромир Тотев. Засега не е ясно кой ще бъде новият постоянен секретар. Очаква се официалният мотив за смяната да е изтичане на мандата на Тотев. Според Закона за отбраната постоянният секретар е с мандат от четири години и разполага с широки правомощия по отношение на бюджета, изпълнението на различни проекти, кариерното развитие в администрацията и други. Той обаче може да бъде сменен и предсрочно при незадоволителна оценка за работата му.

На практика това е вторият човек след министъра на отбраната, тъй като той ръководи оперативно цялото ведомство. В отговорностите на постоянния секретар са участие в ръководни и работни органи на НАТО, Европейския съюз и други международни организации, отбранителната подготовка, управлението на човешките ресурси и държавната собственост. Секретарят ръководи и програмния съвет, който одобрява всички проекти за модернизацията на армията. През следващите години се очаква да започнат проекти за над 3 млрд. лв. - за покупка на бойни самолети, строежа на кораби и покупка на бронирани машини.

Добромир Тотев заема този пост от март 2013 г. Той беше назначен при служебното правителство на Марин Райков. По време на кабинета на Пламен Орешарски бившият военен министър Ангел Найденов направи опит да освободи Тотев, но се оказа неуспешен. Тогава Найденов е поискал двамата с Тотев да се разделят по взаимно съгласие, но той отказа. Впоследствие със заповед на министъра е създадена специална атестационна комисия, която да оценява работата на Тотев. Той обаче обжалва заповедта във Върховния административен съд и остана на поста си.



РОКАДИ

Само за месец в МО бяха извършени редица промени. Успоредно със смяната на началника на отбраната бяха освободени шефовете на осем дружества. Отидоха си шефът на търговското дружество "Снабдяване и търговия", на агенция "Военни клубове и военнопочивно дело", както и ръководството на заводите "Терем".



1
1692
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
19 Март 2017 19:45
Няма да се забележи много, ама да не забравят, че има и други за прочистване.
Пък да не говорим за точещите зъби (по-точно залепени с Корега протези) някои бивши военни от червената квота, които за пореден път продават мило и драго (включително и гласовете на съюзираните военни пенсионери) за да се върнат на яслата.
Народе недей спа!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД