:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 547
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Македонският президент отказа среща с еврокомисаря Хан

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Еврокомисарят Йоханес Хан бе и преди месец в Македония в опит да съдейства за решаване на политическата криза в страната.
Македонският президент Георге Иванов няма да се срещне с еврокомисаря Йоханес Хан, който вчера пристигна в Скопие заради продължаващата политическа криза в страната, съобщиха местни медии. От кабинета на държавния глава уточниха, че Иванов ще се върне в Македония късно вчера вечерта от Унгария, където е на официална визита, и поради тази причина няма възможност за разговор. Иванов е информирал посланика на ЕС в Скопие още миналия петък, че няма възможност за среща с еврокомисаря. Президентът има много ясна позиция - няма да дава мандат за съставяне на ново правителство, без преди това да бъде публично осъдена т.нар. "албанска платформа", която предвижда промяна в конституцията, държавните символи на страната и въвеждането на албанския като официален език в западната ни съседка. Вчера нови протести срещу това бяха обявени в 43 града в Македония. Очакваше се в тях да се включат над 200 000 души. Вчера в Скопие трябваше да се проведе и учредителното събрание на новия парламент, който на практика не е заработил след провеждането на предсрочните парламентарни избори през декември м.г.

--------------

"Необходимо е ново правителство за провеждане на реформи и няма време за губене", написа в "Туитър" еврокомисарят Йоханес Хан след първата си среща с лидерите на македонските парламентарно представени партии.
1055
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД