:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 277
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Управляващите искат международни екипи срещу терористите

Страните от Европейския съюз да създават съвместни екипи за разкриване на чуждестранни терористи. Това е българското предложение на заседанието на Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи, което се проведе в понеделник.

"Българската страна ще посочи необходимостта от координирани действия на европейско равнище за справяне с предизвикателствата на завръщащи се чуждестранни бойци терористи, включително за събиране и признаване на доказателства за извършени деяния, както и важността от системно участие на Евроджъст в разследване на случаи с чуждестранни бойци терористи и създаване на съвместни екипи на разследване", каза на последното правителствено заседание правосъдният министър Мария Павлова.

Според последни данни на Европол над 5 хил. европейски граждани са се присъединили към терористични организации. Разследващите органи в различните държави обаче имат проблеми в намирането на доказателства за принадлежност към тях. Трудно се получават доказателства от бойните полета в Сирия и Ирак, събирането и използването на базирани в интернет доказателства е проблематично, често е необходима трансгранична правна помощ, за да се получи достъп до доказателства, посочва в последния си годишен доклад Евроджъст.

ЕС ще криминализира и всички пътувания до места, където терористични групировки провеждат обучения, както и подстрекателството към тероризъм.



ГРАНИЦА

Европейската комисия ще проучи дългосрочните нужди на България за охрана на външните граници на ЕС, както и за отпускането на допълнително финансиране, пише в писмо до президента Румен Радев председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Европейската гранична и брегова охрана извършва оценка на уязвимостта на всички държави - членки на ЕС, която ще бъде готова през април. На основата на тази оценка ЕК има готовност за изпращане на мисия от експерти, които да преценят дългосрочните нужди на България в охраната на границите.
902
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД