:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 502
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ДОСТ иска отмяна на изборите заради изселническия вот

Лютви Местан
"Обединение ДОСТ" ще се обърне към главния прокурор Сотир Цацаров с искане да оспори законността на проведените парламентарни избори. Това съобщи съпредседателят на коалицията Лютви Местан вчера. Като основание за касиране на вота той посочи, че избирателните права на българските граждани в Турция са били нарушени. И в тази връзка настоя Цацаров да открие процедура по сваляне на депутатските имунитети на лидерите на "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов и Валери Симеонов заради организираната от националистите предизборна блокада на българо-турската граница. Според Местан това е опит да се попречи на изселниците да упражнят правото си на глас, което представлявало престъпление по Наказателния кодекс. От "Обединени патриоти" отказаха коментар на обвиненията.

Местан видя и заговор на основните политически сили срещу неговата формация. "Вчера по една от националните медии Валери Симеонов призна, че е успял да организира група, в която влизат още БСП и ГЕРБ, която е упражнила натиск върху ЦИК да приеме противоконституционно, дискриминационно решение, с което въведе задължение българските граждани собственоръчно, пред комисията, без чужда помощ да попълват декларации, че няма да гласуват на друго място", обяви бившият лидер на ДПС. По думите му това също е престъпление - опит да се преправи резултатът от вота.

----------КОНТРА

Към главния прокурор ще се обърнат и от "АБВ-Движение 21". Но за да поискат да бъде разгледан казусът за противоконституционността на ДОСТ. От коалицията на Георги Първанов и Татяна Дончева повдигнаха за първи път темата, когато Лютви Местан извади предизборен компромат срещу бившия си шеф Ахмед Доган, засягащ отношенията му с управляващите в Турция.
4
1030
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
28 Март 2017 21:08
А аз искам отмяна на ДОСТ.
29 Март 2017 12:34
Изборите трябва да бъдат отменени и назначени нови за да могат повече неграмотни и незнаещи български турци да гласуват за ДОСТа на Местан- тва е!
29 Март 2017 17:00
Крайно време е двете протурски партии ДПС и ДОСТ да бъдат обявени за противоконституционни.
Независимо какво говорят, по същество те прокарват турски интереси в България, контролират българския парламент, манипулират хората.
Създават интриги, обръчи и настройват част от хората за отделяне.
В никоя държава по света няма понятие подобно на Български турци, Индийски американци, Френски китайци.
Никой не забранява говорене на майчин език помежду си. В официални документи и обществени места и институции се говори на официалния за държавата език.
Местан да си ходи в Турция.

29 Март 2017 17:45
Защо отмяна, направо служебно да им се впишат на ДОСТ колкото процента им трябват, та да се кротне горкия.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД