:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 334
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Футболният съюз чака 1 млн. евро за солидарност

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Президентът на БФС Борислав Михайлов (вдясно) седи на президиума в качеството си на член на Изпълкома на УЕФА и слуша речта на президента на европейската футболна асоциация Александър Чеферин по време на конгреса в Хелзинки.
Българският футболен съюз, като една от 55-те европейски футболни федерации, ще получи 1 млн. евро като "солидарно плащане" от УЕФА. Това предвижда петгодишният план за реформи в европейската асоциация, обявен вчера от нейния президент Александър Чеферин на конгреса на организацията в Хелзинки.

"Парите не определят правилата. Този петгодишен план няма да бъде наложен административно", посочи словенецът. В речта си той акцентира също, че няма да позволи на големите клубове в Европа да си направят собствен турнир. От години се говори, че грандовете в Европа могат да организират т.нар. Суперлига и да играят помежду си.

"Това няма как да стане. Противоречи напълно на нашите идеи и разбирания. Не може да има затворен турнир. Обяснявам го на всеки клуб поотделно. Казвам го със спокоен тон, но същевременно решително", каза Чеферин. Словенецът критикува и големите първенства в Европа заради желанието им да променят Шампионската лига и Лига Европа в тяхна полза.

"Никога няма да оставим да ни изнудват тези, които си мислят, че може да манипулират малките първенства и да налагат собствените си желания, защото си мислят, че са много мощни заради астрономическите печалби, които имат. Ще работим да възстановим баланса между малките и големите клубове", каза още Чеферин.
778
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД