:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 219
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Имунизациите ще се следят в реално време

Засилване на контрола върху задължителните имунизации предвижда здравното министерство. В проекта за въвеждане на електронно здравеопазване наред с електронната здравна карта, е-рецепти и направления се предвижда и информацията за поставените ваксини да се събира на уеб базирана платформа.

Така ще може да се проследи както получаването на ваксината от общопрактикуващия лекар и партидата й, така и направените от медика имунизации. Чрез платформата ще може да се провери дали подлежащите на имунизация лица от пациентската листа на общопрактикуващия лекар са действително ваксинирани. "По партидата се надяваме да хванем и фалшивите бележки за имунизация, тъй като ще знаем какво количество е получено при общопрактикуващия лекар и дали, след като е отчел определен брой имунизации, е намаляло количеството в хладилника му", поясни д-р Теодора Тодорова от МЗ.

У нас официално покритието на ваксините от задължителния имунизационен календар е над 90%, но реално никой не знае колко са имунизираните деца, тъй като данните са според отчетите на личните лекари. Честа практика е обаче да се отчитат отказани от родителите ваксини и да се издават служебни бележки пред социалните, градините и училищата и на неваксинирани деца.
1
1048
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
26 Април 2017 12:28
какво му пречи на GP-то да счупи ампулата и да я отчете като приложена, а тя да е в коша..
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД