:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 266
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЦИК препоръча да се прекрати мандатът на Ценко Чоков

СНИМКА: БГНЕС
Ценко Чоков
Централната избирателна комисия е излязла със становище, че мандатът на кмета на с. Галиче Ценко Чоков трябва да бъде прекратен, съобщи говорителят й Камелия Нейкова. Становището е дадено след запитване на общинската избирателна комисия в Бяла Слатина. Оттам са посочили, че повече от 10 месеца Чоков не може да изпълнява длъжността си. Окончателното решение трябва да се вземе от комисията в Бяла Слатина идната седмица.

В момента Чоков е в ареста с обвинение като лидер на организирана престъпна група за лихварство и побои. Той бе арестуван при акция на ГДБОП и прокуратурата миналата година със сина си Мартин. Задържането му дойде след множество оплаквания от местни хора, че колите им са били запалени, а те самите - заплашвани.

Години наред институциите не предприемаха нищо срещу Чоков. След акцията миналата година стана ясно, че делото му е било на личен контрол от главния секретар на МВР и докладвано на главния прокурор Сотир Цацаров.

Чоков прекара известно време в ареста и след това бе освободен под гаранция. Това решение предизвика нов скандал, който доведе до проверка на Върховния касационен съд за начина, по който е било разпределено делото му. Изводите бяха, че има нарушения при формирането на съдебния състав. Заради тях Висшият съдебен съвет образува дисциплинарно дело срещу съдията, направила разпределението.
1037
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД