:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 580
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Мавродиева се прицели във финал на световното първенство в Лондон

Европейската вицешампионка по тласкане на гюле не желае да участва по комерсиални турнири
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Радослава Мавродиева ще отиде на световното в Лондон вече като двукратна европейска медалистка в зала - бронзова от Прага`15 и сребърна от Белград`17.
Целта на европейската вицешампионка по тласкане на гюле от първенството на закрито в Белград през март - Радослава Мавродиева, е класирана за финала на световното в Лондон през август. Това обяви нейната треньорка Валентина Желязкова и добави: "На всяка цена финал. Казвам ви - когато е здрава и подготовката при нея върви на ниво, тя ще си покаже резултатите".

Желязкова вчера получи и своята награда, и тази на 30-годишната си възпитаничка от телекомуникационната компания МТел заради сребърното отличие от Евро`17. Самата Мавродиева не присъства, понеже се намира на подготвителен лагер в Измир (Тур). Треньорката обяви, че до световното първенство лекоатлетката ще участва само на три състезания - държавния шампионат във Велико Търново (2-4 юни), европейското отборно първенство в I лига (23-25 юни) във Васа (Фин) и Балканиадата в Нови пазар (Сър, 15-16 юли).

Желязкова разясни, че нейната възпитаничка нарочно не приема покани за комерсиални турнири.

"Не желае да участва на такива състезания, защото си нарушава подготовката. Хубаво е да се участва на турнирите от финансова гледна точка, но в случая има европейско, световно и резултатите падат. Нашата дисциплина е такава, че когато ти падне силата, ти падат и резултатите - каза Желязкова. - А пък няма как да пътуваш от турнир на турнир и да искаш да си в добра форма постоянно. Просто трябва да си насочиш вниманието или към турнири, или да се представиш добре на европейски и световни. Нашата цел сега е световното, има време за турнири. Когато й паднат резултатите, когато тя си реши, тогава ще е."
691
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД