:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 597
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Адекватни клюки

Когато се съставя кабинет, журналистите се надпреварват да тестват правдоподобието на всякакви слухове и клюки за хипотетичния персонален състав на кабинета.

Слуховете придобиват статут на "теми", а клюките стават "прогнози". Хората, които действително са в кухнята и реално участват в процеса по съставянето на кабинета, най-вероятно жестоко се забавляват, пускайки едно или друго име под мустак.

В последните вестници преди празниците точно по тоя начин се клати на вятъра актуалната антена.

В "Труд" - "Знакови министри от ГЕРБ под въпрос".

Надолу четем една от друга по-вероятни версии за съдбата на Лиляна Павлова, Ивайло Московски и т.н. Лилето била "изгоряла" според червените, а след празниците пак щели да я атакуват - тоя път за санирането. Московски пък можело да вземе нейното министерство - регионалното, а можело и въобще да не е министър. Толкова широка палитра от възможности - няма начин да сбъркаш в прогнозата!

"Стандарт" обаче този път не реди кабинет и си казва откровено: "За момента единственият сигурен факт е, че премиер ще бъде Бойко Борисов". Но за да не е съвсем без слухове дописката, се съобщава и "неофициална информация" с източник сайта "Епицентър": "...част от срещите между представителите на ГЕРБ и "Обединени патриоти" ще се проведат в дома на Бойко Борисов в Банкя". Този дом, само че под формата на симфония от звуци - от дебелашки шеги до звука на тоалетното казанче - този дом е посещаван виртуално от всеки буден българин, слушал ония незаконни записи, в които прокурор Коки косвено потвърди един слух с репликата: не ми се хили, ти (Бойко) си го избра (Цацаров). Като казахме Цацаров - в "Стандарт" има много мила дописка: "Прокурорите зад Цацаров настояват за адекватност".

Как точно я разбират адекватността - както ББ разбира християнските ценности. Някак.

1142
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД