:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 215
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Мерцедес" се опитва да привлече Фетел

Себастиан Фетел
Тимът на "Мерцедес" във Формула 1 ще се опита да подпише договор със Себастиан Фетел, който в момента е пилот на "Ферари". Според някои медии в Италия и Германия от екипа вече преговарят с германеца и искат да го привлекат още за следващия сезон. Появиха се дори слухове, че Фетел вече има предварителен договор с "Мерцедес" за 2018 г.

Бившият собственик на отбор във Формула 1 и настоящ тв коментатор Еди Джордан обяви, че двете страни преговарят.

"Разбира се, че говорят с Фетел. Трябва да го правят. Формула 1 е брутален бизнес. Въпросът не е само да ставаш по-силен, но и да отслабиш съперника си", каза Джордан, който преди години първи обяви, че Михаел Шумахер ще се върне във Формула 1 и ще кара за "Мерцедес".

Един от шефовете на германския тим - Ники Лауда, подсили допълнително слуховете за Фетел. Австриецът, който е неизпълнителен президент, не отрече информациите. Попитан за Фетел, Лауда каза: "Той е най-добрият в момента. Върши си работата, без да говори много. Знае какво иска, знае какво да направи, за да извлече максимума. Той е невероятен".

Самият Фетел отказа коментар. Ако той си тръгне, един от възможните варианти за негов заместник е Макс Верстапен. Шефът на "Ред Бул" Хелмут Марко обаче обяви, че няма шанс "Ферари" да вземе 19-годишния холандец.

"Противно на всички слухове в договора на Верстапен няма клауза, която да му позволи да напусне, ако не постигне определени резултати. Ако ние не го пуснем, той не може да отиде във "Ферари", каза Марко.

Кандидат за място в "Мерцедес" според някои медии е и Фернандо Алонсо. Испанецът продължава да има проблеми в "Макларън", а освен че е бавен, болидът му доста често се чупи. Заради всички проблеми Алонсо не е оптимист за предстоящия тази неделя старт за Гран при на Испания.

"След поредицата от трудни състезания за нас не съм сигурен какво можем да очакваме от уикенда. Предполагам, че ще получим различни нови части, както е всеки уикенд, но не можем наистина да се фокусираме върху представянето, докато не решим проблемите с надеждността. Знам, че отборът работи много усилено за преодоляването на трудностите, с които се сблъскваме напоследък, и се надявам, че този уикенд ще мине по-леко и с по-малко проблеми", каза Алонсо, който все пак обясни, че се "вълнува преди домашното си състезание".
1295
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД