:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 266
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Умора тревожи волейболистките преди световната квалификация

Добриана Рабаджиева почти сигурно ще пропусне контролите на националките в Сърбия
СНИМКА: SPORTAL.BG
Капитанът Елица Василева плонжира, за да отиграе топката, по време на първата тренировка на волейболните националки преди световната квалификация в София в края на месеца.
Физическата и психическата издръжливост ще бъдат решаващ фактор в световната квалификация по волейбол за жени в София от 31 май до 4 юни. Така смята капитанът на националния отбор Елица Василева по-малко от три седмици преди домакинството. Съперници на България в зала "Христо Ботев" ще са тимовете на Турция, Косово, Швейцария, Румъния и Черна гора, като само победителят в турнира по схема "всеки срещу всеки" ще се класира за Мондиал `18 в Япония. Вторият в крайното класиране ще участва в допълнителна квалификация.

"Турция е най-силният ни съперник, но също така е познат отбор - посочи Василева пред BGvolleyball.com. - Въпросът е кой ще се окаже психически по-издръжлив, тоест кой от отборите ще допусне по-малко грешки. Аз лично съм доста изморена след тежкия ми сезон в Русия. Събирам последни сили за тази квалификация, която е важна за всички нас. Ще видим как ще се справим. Силно мотивирани сме, а домакинството е предимство."

Селекционерът Иван Сеферинов събра отбора на лагер от вчера. Единствената състезателка, която ще пропусне началото на подготовката, е Добриана Рабаджиева, участваща с швейцарския "Волеро" (Цюрих) на световното клубно първенство в Япония. Очаква се посрещачката да се прибере на 17 май, което значи, че тя почти сигурно ще пропусне и трите контроли на А отбора срещу Сърбия в Белград (17-19 май).

"Няма да пресираме Добриана. Ако успее да дойде с кола до Белград, ще се включи в срещите. Ако не, ще бъде на линия за следващите контроли срещу Азербайджан", коментира Сеферинов пред BGvolleybal.com.

Последна към отбора се присъедини Петя Баракова, която се завърна от Франция късно в сряда. Въпреки това разпределителката на "Льо Кане" бе на линия за вчерашните занимания в зала "Христо Ботев".
1259
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД