:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 276
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Хиляди чехи въстанаха срещу президента и финансовия министър

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Десетки хиляди чехи протестираха срещу финансовия министър Андрей Бабиш и президента Милош Земан в столицата Прага и други големи градове в страната.
Десетки хиляди хора протестираха в чешката столица Прага срещу президента Милош Земан и министъра на финансите Андрей Бабиш в разгара на скандал между министъра и премиера Бохуслав Соботка, предадоха агенциите. Според чешки медии между 10 000 и 30 000 души са участвалите в демонстрациите в Прага и други големи градове в страната. Миналата седмица Соботка опита да уволни Бабиш, втория най-богат човек в Чехия, заради негови съмнителни бизнес сделки в миналото, свързани с неплащане на данъци. Президентът Земан обаче отказа да се съгласи с решението с мотива, че първо управляващите три партии трябва да се откажат от коалиционното си споразумение. Първоначално Соботка обяви намерение да подаде оставка по-малко от година преди редовните избори в страната, с намерението така да свали целия кабинет, в това число и Бабиш. Впоследствие обаче се отказа. АНО, партията на Бабиш, която е един от партньорите в кабинета, е най-популярната в Чехия според последните сондажи, изпреварвайки значително социалдемократите на премиера Соботка. Преднината с над 10% дава на Бабиш шанс да бъде следващият министър-председател на страната.

Чешкият министър на финансите е "лъгал многократно", се казва в приета резолюция в чешкия парламент. След близо осемчасови дебати в парламента депутатите стигнаха до формулировката, че Андрей Бабиш е "лъгал многократно по време на публичните си изказвания". Той също така е "злоупотребявал с медиите, които притежава, за да компрометира своите политически противници", се казва в документа.

3
1601
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
11 Май 2017 22:32
"лъгал многократно по време на публичните си изказвания"
Тия чехи са луди - само затова , че лъгал многократно да земат, въпреки Земан, да го наказват, вместо да земат и да го избират до три пъти, заради тая му дарба. Немат чехите търпимост и толерантност и не могат нас да достигнат никога. В толерантността! Май чехите не искат да ни достигат....горките чехи...
11 Май 2017 22:46
Ежиш Мариа курник шопа...
12 Май 2017 07:26
Политик, който лъже? Има ли по-нормално нещо от това?
Залагам 10:1, че върви чистка на тези политици, които искат да запазят някаква национална независимост и интерес.
На Орбан са му вдигнали яко мерника. Очаквам "разкрития" срещу него. Даже се бавят с тях.
Мирише на мърша. Сорос е заврян и в това "възмущение".
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД