:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 393
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Сенатът покани на изслушване уволнения шеф на ФБР

Преди дни Джеймс Коми е поискал допълнителни материали за разследването на руска намеса в US изборите
РЕАКЦИЯ
Комисията по разузнаването към Сената на САЩ покани на изслушване при закрити врата бившия директор на ФБР Джеймс Коми, който беше неочаквано уволнен от президента Доналд Тръмп тази седмица, съобщиха световните медии. Поканата е била отправена съвместно от републиканеца Ричард Бър и демократа Марк Уорнър. Засега не е ясно дали Коми ще се яви на изслушването, което е предвидено за вторник. В същото време Белият дом счита, че не е необходимо да бъде номиниран специален прокурор за разследването на предполагаемите връзки между приближени на президента Доналд Тръмп и Москва. "Ние не смятаме, че това е необходимо", каза говорителката на Тръмп Сара Сандърс по повод искането на някои демократи в Конгреса след отстраняването на директора на ФБР.

Няколко дни преди да бъде уволнен, Коми е поискал допълнителни материали за разследването на евентуална руска намеса в изборите в САЩ, съобщи радио "Гласът на Америка". Източник на медията разкри, че той е отправил молбата си към Род Розенстийн, заместник на главния прокурор на САЩ. Министерството на правосъдието обаче отрече наличието на подобно искане. Като официален повод за уволнението на шефа на ФБР бяха посочени загубата на доверие към него от страна на президента и професионалните грешки, допуснати на последния етап от разследването за използването на личен имейл за официална кореспонденция от Хилари Клинтън по времето, когато е била държавен секретар на САЩ. Според източници от обкръжението на Джеймс Коми причините за уволнението му са две, съобщи телевизия Си Ен Ен. Първата е активизирането на разследването за предполагаема руска намеса в президентските избори в САЩ. Втората причина е, че Коми нито веднъж не е уверил Тръмп в своята преданост. Служители на Белия дом довериха, че гневът към уволнения директор на ФБР се трупал от месеци. Повратният момент обаче настъпил, когато той отказал да уведоми предварително главния прокурор Джеф Сешънс и неговия заместник Розенстийн какво ще каже при изслушване в Сената на 3 май. Тогава той заяви, че разследването на руска намеса в президентските избори и евентуално сътрудничество на Москва с кампанията на Тръмп продължава. Вчера пък американските медии изразиха своето възмущение, че не са били допуснати до срещата на президента с руския външен министър Сергей Лавров в Белия дом, а руските са били поканени и разпространиха по-късно снимки на двамата и на Тръмп с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк.

Джеймс Коми написа прощално писмо до служителите на ФБР, в което твърди, че отдавна е подозирал, че Тръмп е готов да го уволни без причина. "Отдавна смятах, че президентът може да отстрани директора на ФБР по каквато и да било причина или изобщо без такава. Няма да си прекарвам времето в празни размишления за това решение и как е било взето то. Всичко вече свърши. С мен всичко е наред, но вие и общото дело ще ми липсвате", пише той. Коми отбелязва, че "в бурни времена американският народ трябва да гледа на бюрото като на остров на компетентност, почтеност и независимост".

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Антифашисти протестират срещу уволнението на шефа на ФБР Джеймс Коми от президента Доналд Тръмп пред федерална сграда в Лос Анджелис.
3
1809
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
12 Май 2017 07:11
Лъжа и то безсрамна!!! Неща от този род могат да бъдат проверени.
Няколко дни преди да бъде уволнен, Коми е поискал допълнителни материали за разследването на евентуална руска намеса в изборите в САЩ


На срещата са присъствали един руски и един американски фотограф. Пак лъжа.
Вчера пък американските медии изразиха своето възмущение, че не са били допуснати до срещата на президента с руския външен министър Сергей Лавров в Белия дом, а руските са били поканени и разпространиха по-късно снимки на двамата и на Тръмп с руския посланик в САЩ Сергей Кисляк.


В САЩ назначените от президента казват “I serve at the pleasure of the President”. Президентът е избран на избори. Служителите му нямат право да имат различни цели и поведение от него. Президентът няма нужда да дава обяснения защо е назначил или уволнил някого. Апък снимката с "антифашистите" е върха! Значи изданието нарича Тръмп "фашист"?! Бас държа, че тази смелост е осребрена.

СЕГА, падате все по-ниско в либерасткото блато. Това не е журналистика. Тръмп има достатъчно грешки и кусури, за да има нужда да се цитират лъжи.
Това не е наша битка. Или е? Мислите, че така се защитават някои грантоеди?
12 Май 2017 07:58
OtvoriO4i
13 Май 2017 02:25
Логично всека нова власт сменява персом
нала и на тяхно месо се назначава свои доверн човек на партията и най вече на президента за постове нещо по така.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД