:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 342
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Федерер се оттегли от "Ролан Гарос"

Роджър Федерер
Шампионът от първите три най-значими тенис турнира през 2017 г. - Роджър Федерер, обяви, че ще пропусне целия сезон на клей, включително втория за годината турнир от Големия шлем "Ролан Гарос". Носителят на титлите от Australian Open и американските "Мастърси" на хард корт в Индиън Уелс и Маями съобщи, че насочва усилията си към летните турнири на трева и завършека на сезона на твърда настилка.

"За съжаление, прецених, че няма да участвам в Откритото първенство на Франция. Взех това решение в името на това да остана в тура колкото може по-дълго и затова ще пропусна сезона на клей. Годината започна фантастично за мен, но ако искам дълголетие на корта, трябва да съобразявам графика с физическите си възможности. Да играя на клей не е в мой интерес и затова взехме трудното решение с моя екип. Ще ми липсват френските фенове, които винаги са ми оказвали голяма подкрепа. Надявам се да се видим в Париж следващата година", написа Маестрото от Базел на своя личен сайт RogerFederer.com.

Отсъствието на 35-годишния Федерер от "Ролан Гарос" означава, че за първи път от 39 г. във френската столица няма да участва нито един от двамата шампиони в Откритото първенство на Австралия. Причината е, че носителката на титлата от Мелбърн при дамите Серена Уилямс (35 г.) е бременна с първото си дете и пропуска всички надпревари до края на годината. За последен път в Откритото първенство на Франция не играят и двамата шампиони от Australian Open през 1978 г., когато в Париж не пристигат Гийермо Вилас (Арж) и Крис О'Нийл (Авл).

"Твърдо убеден съм, че Роджър отново ще играе на "Ролан Гарос" - заяви треньорът на Федерер Зеверин Люти пред в. "Ню Йорк Таймс". - Това, че тази година пропусна сезона на червено, не означава, че никога повече няма да играе на клей. Това е един вид инвестиция в бъдещето. Целта е Роджър да продължи да играе в тура още много години и затова той трябва да следва определени приоритети."
702
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД