:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 351
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Шефът на леката ни атлетика не искал отмяна на рекордите

Взето беше неправомерно решение по случая "Силвия Дънекова", каза още Карамаринов
Президентът на федерацията по лека атлетика Добромир Карамаринов обяви, че не подкрепя предложението за отмяна на световните рекорди, сред които е и този на Стефка Костадинова в скока на височина от 1987 г. Идеята за анулирането е на Европейската асоциация (ЕА), чийто първи вицепрезидент е той. Едно от предложенията на работната група е допинг пробите на рекордьорите да могат да се тестват повторно в срок от 10 г. В момента се пазят проби от 2005-а, т.е. рекордите преди трябва да бъдат отменени, ако идеята на ЕА се приеме.

"Анулирането на рекорди по никакъв начин няма да увеличи доверието в нашия спорт и да подобри авторитета му, който беше разклатен. Не мисля, че това ще е правилната стъпка", каза Карамаринов пред bTV и уточни, че подкрепя реформите, свързани с бъдещи рекорди, но е против анулирането на сегашните.

Карамаринов заяви, че не е член на работната група на ЕА. Той обаче е назован именно от ЕА като един от консултантите, "без чиято ценна помощ и съдействие изготвянето на доклада щеше да е невъзможно". В профила си в "Туитър" Карамаринов наскоро подкрепи идеите на EA, в качеството си и на президент на Балканската асоциация. Сега каза, че работната група има много предложения, дори и промяна на дисциплините. Само конгресът на международната федерация (IAAF) може да реши дали да приеме някое.

"Не смятам, че ще се стигне до гласуване. Не мисля, че подобно нещо би могло да издържи и юридически. Това е много радикална промяна", каза Карамаринов и напомни, че конгресът вече е отхвърлил подобни предложения през 1999 г.

Той каза и защо федерацията обжалва решението на Дисциплинарната комисия на БОК да оневини хванатата с допинг Силвия Дънекова.

"Това е единствената възможна реакция на национална федерация, когато има такова решение. Комисията взе решение, което надхвърля нейните правомощия. Тя няма правомощия да оневинява състезател, а да наложи наказание, което състезателката да обжалва. Ние обжалваме решението, не заставаме срещу никой наш състезател. Но ако правилата са нарушени, задължение на федерацията е да прилага правилника", добави Карамаринов.
582
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД