:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 373
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Майтап за Бухенвалд и... гробно мълчание на властта

В нацисткия скандал не става дума само за историческа памет, а за базисна човещина и нормалност. Липсата им е несъвместима с властта
Зам.-министър Павел Тенев.
"Jedem das Seine" пише на вратата на концлагера в Бухенвалд. Този известен нацистки цинизъм е базиран на античната сентенция Suum cuique (Всекиму своето), чието значение в римското право и философия е за върховната справедливост всеки да си получи заслуженото. В хитлеристкия контекст тежестта е обърната - управляващият тоталитарен режим си е присвоил правото да се разпорежда на кого какво се полага. На неудобните на фашистката параноя, която управлява Германия по онова време, се полага непоносима за нормалния човешки ум инквизиция в Бухенвалд, Освиенцим, Заксенхаузен и останалите лагери на смъртта.

Каква класическа ирония: 72 години след нацистката чума



доморасли хитлерчета с претенции за държавност



паднаха на нивото на надзирател от Бухенвалд, който вади златни коронки от устата на мъртвите, след което се снима ухилен до труповете. Такива надзирателчета за жалост преливат от банката с кадри на т. нар. Обединени патриоти.

Вицепремиерът Валери Симеонов май имал майтапчийски снимки от концлагера Бухенвалд. На следващия ден направи вариация: Бил в Бухенвалд през 1979 г. със студентска компания и не знаел кой какви снимки може да извади. Симеонов де факто потвърди, че има нещо гнило в оная екскурзия - щом допуска, че има нещо за "вадене", то не ще да е много цензурно. Той сам се вкара в капана, като заяви пред близка до властта медия, че думите му били извадени от контекста и определени хора търсели сензация от нищо, ровели в личния му живот, изопачавали така нещата, за да трупат определени дивиденти.

Всички тези изявления бяха направени по повод на абсолютно неприемлива снимка на новия зам.-министър на регионалното развитие Павел Тенев, който преди 9 години се снимал как поздравява с "Хайл!" един восъчен офицер от Вермахта в музей в Париж. Когато снимката се завъртя из социалните мрежи, Тенев си изтри директно целия профил - надяваме се, че от неудобство. Редно беше и да се извини. Симеонов се яви като негов защитник и не изписа вежди, а избоде очи.

Големият проблем е, че два дни подред президентът Румен Радев, премиерът Бойко Борисов, председателят на Народното събрание Димитър Главчев и всички депутати от управляващата коалиция, както и главният прокурор Сотир Цацаров гузно мълчат по повод на скандала.



Щом държавниците немеят, може би е редно патолозите



да вземат думата. Защото новите законотворци и управници - тези, дето ще "оправят" демографията и образованието, се оказват с отчайващо извратени представи за смешно и страшно, за майтап и за ужас, за допустимо и недопустимо поведение от амвона на властта. Точно толкова извратени за жалост са и всички, които преглъщат казаното.

Колко години обществото търпи този примитивен нацизъм? Пет, десет? Първо беше омразата срещу циганите и турците. После бежанците им дойдоха дюшеш. Гледахме как лично Симеонов блъска възрастна жена на границата преди изборите. Жена с български паспорт, задължена от закона на Симеонов да гласува.

Ето автентичен цитат на депутата Симеонов от трибуната на Народното събрание - най-святото място на демокрацията - по отношение на ромите: "нагли, самонадеяни и озверели човекоподобни, изискващи право на заплати, без да работят, искащи болници по болест, без да са болни, детски за деца, които играят с прасетата на улицата, и майчински помощи за жени с инстинкти на улични кучки". На 18 декември 2014 г. главният прокурор е сезиран за това, но сигналът е подминат с каменно мълчание, защото по стандарта на прокуратурата не представлява престъпление.



В ГЕРБ преглъщат с мълчание тази ксенофобия -



нищо, че са първи, когато на международен терен трябва да се изтъкват заслуги за спасяването на българските евреи. Зад кадър обаче са други - Цецка Цачева като председател на парламента нарече "няк'ви баби" делегация от Израел, а след конфуза се оправда, че имала предвид фолклорна група, а не дошлите да благодарят за спасяването на евреите.

Тук не става дума само за историческа памет, а за базисна човещина, за чувствителност, за развит свръх Аз (по Фройд), за задръжки, които нормалните хора придобиват в детска възраст. Когато тези спирачки липсват, става дума за тежък дефицит на човечност и нормалност.

Точно такъв е случаят на Симеонов и зам.-министъра. Пълно е с черен хумор за евреи, Хитлер и каквото се сетите. Когато обаче си във властта, вече носиш отговорност за поведението си. Особено ако си с претенции да възпитаваш патриотично децата. С майтапи за Бухенвалд ли ще става това? Това ли е стандартът на управляващите за образованост? И впрочем никой нормален човек, който е ходил в концлагер, не се снима на фона му. Посетителите на тези музеи на ужаса и жестокостта



ходят бледни като смъртници между камерите, душовете и бараките и снимат единствено тях



За да се помни.

Ако във "Фейсбук" се беше появила снимка на ученик в поза "Хайл, Хитлер!", досега държавната машина щеше да се е задвижила, ученикът щеше да е наказан, може и изключен (справка с наказаните момчета за обидно отношение към Левски и други национални светини). Когато обаче зам.-министър и вицепремиер хулиганстват, последици няма. Няма и грам вълнение от "будните съвести", които изпадат в истерия в случаите, когато деца се майтапят.

Цинизмът, който вицепремиерът по демографията и радетел за патриотично образование Симеонов демонстрира, го прави напълно непригоден да управлява. Мястото му в Министерския съвет изстина, преди да го е стоплил. В демократичните държави след гафове като неговия хората си подават оставките. Ще трябва ли българските граждани да изтърпим още от това нискочело управление? Най-нискочелото досега.

Затова оставка. Тенев я подаде две денонощия след скандала. А Симеонов? "Дали някой не може сега да каже: Подавай оставка и се прибирай на село." Jedem das Seine.
Юлиян Савчев
Валери Симеонов. Вицепремиер. Шегобиец
 Концентрационен лагер Бухенвалд, април 1945 г., след освобождаването на лагера
 Сигналът на Еми Барух до главния прокурор Цацаров от 2014 г. Оставен е без последствия.
50
7830
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
50
 Видими 
17 Май 2017 20:00
Ако във "Фейсбук" се беше появила снимка на ученик в поза "Хайл, Хитлер!", досега държавната машина щеше да се е задвижила, ученикът щеше да е наказан, може и изключен (справка с наказаните момчета за обидно отношение към Левски и други национални светини). Когато обаче зам.-министър и вицепремиер хулиганстват, последици няма.


Стига манипулирайте. Тази снимка е правена преди 9 години. Откъде да знае човекът, че след 9 години ще бъде предложен за зам. министър? И какво е хулигансското на постъпката? Да, нелепо е. А затова, че до скоро я държал снимката във фейса е супер-глупост. За това той си плати цената...
----
Впрочем - за какво подканяте Радев да се намеси?
17 Май 2017 20:01

Как е възможно страна от Европейския съюз да се управлява с гласовете на ултранационалисти и фашисти?

Как е възможно ЕНП да се прави, че не забелязва, че неин член управлява с помощта на гласовете на ултранационалисти и фашисти!
17 Май 2017 20:09
Ами затова:

http://djani.blog.bg/photos/103828/original/mERKEL.jpg
17 Май 2017 20:09
Как е възможно ЕНП да се прави, че не забелязва

ЕНП-то няма никакъф проблем да не забележи каквото си иска. Доброто прасе яде фсичко.
17 Май 2017 20:15
Ноо хакер напоследък, що ли??

Do you wanna bum? - Искаш ли да се измъкнеш?
Do you wanna bump? - Искаш ли да потрошиш?
Do you wanna cry? - Искаш ли да плачеш?
17 Май 2017 20:42
Щом държавниците немеят, може би е редно патолозите
да вземат думата. Защото новите законотворци и управници - тези, дето ще "оправят" демографията и образованието, се оказват с отчайващо извратени представи за смешно и страшно, за майтап и за ужас, за допустимо и недопустимо поведение от амвона на властта. Точно толкова извратени за жалост са и всички, които преглъщат казаното.
17 Май 2017 21:04
Гробно мълчание, защото Борисов се е снишил и се ослушва за реакцията на началниците си. А са реагирали, а е свършило и мълчанието, и мандатът.
17 Май 2017 21:05
И какво стана с 4 годишния мандат на Бойко? Момински мечти!
17 Май 2017 21:12
Нелепа снимка на бившия зам.министър. След като е имал глупостта да си я публикува в сурат тефтер профила си, то заслужено се раздели с креслото си.

Оттам, обаче, следва един бой по патриотизма. Все пак, не си спомням газетата да се е възмутила, че държавната секретарка на новия ни голям брат бе казала "Дойдохме и той умря", ни скочи срещу една чиновничка за "За*би го ЕС". Па и за гаврата на цианчетата - нерде ЯмбУл, нерде Стамбул? Двойни стандарти и манипулацийки.
17 Май 2017 21:18
От едната крайност - право в другата... И циркът се разиграва в демократичната кочина, като всеки гледа да захлеби използвайки всякакви удари - над, върху и под кръста.

- Нима смятате, че някой който се подиграл с восъчни фигури и изтеглил ръка в някакъв си поздрав - явно, не като знак на обожествяване, трябва да бъде подгонен, щемпелован и низвергнат заради тази си глупост? Или, че друг глупак не можел да премерва и употребява смислено получленоразделната си реч - та да въздигат и стилизират едва ли не като възкръснали върколаци в черна униформа... Най-малкото аз съм защитник на гербери и разни други самоназовали се някакви си еднодневки. Но човешката глупост трябва все пак да има някакви граници и да има някаква мярка в оценката 'и...

...Защото от някакво мракобесие от преди десетилетия, отдавна има приплъзване, неусетно и мазно в друго, с обратен знак мракобесие!!!

Избирателното виждане, отсъждане и екзекутиране по някакъв начин - а има много голям избор, не е в никакъв случай по-малко престъпление, от това за което се обвиняват истински или мними извършители от миналото на по-страшни престъпления. Нека и не забравяме десетките войни запалени след ВСВ, със десетки милиони жертви, подпалени пак именно от "добрите". Всички подобни кампании от сорта са и си остават един вид оправдателни ритуални танци на едни и същи варвари. Повече или по-малко пребоядисани.

А, че и двама "провинили" се, са и си остават глупаци - в това няма и половин мнение в повече. Единствено и само заради глупостта им те си заслужават сурването по пързалката. Не ги въздигайте до висоти, заради които те да имат илюзията, че са някакви фактори и че са принесени в жертва. Дори това да е заради истинска, висока кауза. Самата Кауза се омърсява чрез преследването на глупаци. Такива не може да се признават за нещо повече, освен като носители на дебилизъм.
17 Май 2017 21:36

Важното е да се следва правилната терминология:
В нацисткия скандал не става дума само...



Eisblock
...
А, че и двама "провинили" се, са и си остават глупаци - в това няма и половин мнение в повече. Единствено и само заради глупостта им те си заслужават сурването по пързалката. Не ги въздигайте до висоти, заради които те да имат илюзията, че са някакви фактори и че са принесени в жертва.

17 Май 2017 21:38
Как е възможно ЕНП да се прави, че не забелязва


България е суверенна страна - щом 9 % от явилите се пред урните български избиратели са гласували за Об. патр. , то значи ЕНП няма думата. Казах!
17 Май 2017 22:44
Светле, по принцип и една чаена лъжичка ако стига, за да се прецака кацата с мед, ама ти си сипала за по-сигурно няколко кофички. Да не говорим, че това в кацата, определено не е било мед и преди да добавиш въпросната съставка.

17 Май 2017 22:45
Нищо нацистко няма в скандала - обикновена нашенско дебелоочие и простащина.
Подалият оствака зам. министър е обикновен глупак щом не само си е правил такава снимка, но и е счел за нормално да се похвали с нея из социалните медии.
За съжаление засега не се очертава и Симеонов да напусне правителствотоa, въпреки че той с лекота успя да засенчи избраника си...
17 Май 2017 23:49
и... гробно мълчание на българските СМИ и ЕС , като се поздрвяват по същият начин по улиците на Украйна и Прибалтика, да не говорим , че в Украйна се шири пълен фашизъм етнически чистки.
17 Май 2017 23:56

The Bulgarian Lion
17 Май 2017 23:49

Там е друго. Нали си направихме цивилизационния избор, азиатците-славяни са унтерменши. Не са като евреите и африканците - тях трябва да ги пазим, да не ги обиждаме, да им се извиняваме, ако ги принудим да изнасилват германски жени и австрийски момчета.
17 Май 2017 23:59
М-да. Очевидна мизерия и криза в жанра.
Вместо с пура в Жорж Сенк, с изпъната ръка при мадам Тюсо.
18 Май 2017 00:50
Докато държавата, шефа, съда и господа показват и наказват ония, които биват избирани от нас, демокрация не може да има. Дори и тия работи да стават под "обществен натиск", наше си е правото да видим като какъв идиот изглежда чиляка, както и да го погледнеш. Ако си нацист ще го удариш по тиквата, че изглежда като изтърсака на даскалото, ако си антифашист пак ще видиш в тая снимка пикльо, който изглежда да си прави детински майтап, ама по лицето му се чете неочаквана сериозност, може да видиш и просто комплексар - хем български националист, хем на чужди фюрери шапка да сваля. Абе не си ли е наше право и задължение да оценявама играта на актьорите и да ги наказваме не за това каква роля играят, а за некадърността на играта?
18 Май 2017 08:11
щом 9 % от явилите се пред урните български избиратели са гласували за Об. патр. , то значи ЕНП няма думата.

Абе умничкият ми, ЕНП досега МНОГОКРАТНО е заявявала, че страна от ЕС не може да бъде управлявана с гласове на ултранационалисти.
Що се правиш на улав че не го знаеш това и лъжеш, а?
Сигурен съм че знаеш как се нарича някой, който лъже, затова се наречи сам с тази дума.
18 Май 2017 08:23
Защото новите законотворци и управници - тези, дето ще "оправят" демографията и образованието, се оказват с отчайващо извратени представи за смешно и страшно, за майтап и за ужас, за допустимо и недопустимо поведение от амвона на властта.


"Амвона на властта" е прекрасен образ. Олтарът, разбира се, е на Мамон!

18 Май 2017 08:25
ЕНП-то няма никакъф проблем да не забележи каквото си иска. Доброто прасе яде фсичко.
18 Май 2017 08:30
Куту чета "реакциите" - не само тук, а и в другите стаи - си спомням думите на баба - Бог да я прости: Прекален светец и Богу не е драг...
18 Май 2017 08:36
тия думи не са на баба ти Куту
18 Май 2017 08:37
Куту чета "реакциите" - не само тук, а и в другите стаи - си спомням думите на баба - Бог да я прости: Прекален светец и Богу не е драг...

Интересно, като четеш "реакциите" - не тук, а по другите стаи - на постфактум активните форумни борци срещу комунизма, спомняш ли си думите на баба си?
18 Май 2017 08:56

- Нима смятате, че някой който се подиграл с восъчни фигури и изтеглил ръка в някакъв си поздрав - явно, не като знак на обожествяване, трябва да бъде подгонен, щемпелован и низвергнат заради тази си глупост? Или, че друг глупак не можел да премерва и употребява смислено получленоразделната си реч - та да въздигат и стилизират едва ли не като възкръснали върколаци в черна униформа.

Да, смятаме, защото тези, цитирам, глупаци, имат претенциите да бъдат зам.-министри, вицепремиери и да редят съдбините на държавата.
Впрочем, в нацисткия им контекст, никой не се възмути, че същите тези, втори депутатски мандат вече, водят война с инвалидите като единствени виновници за бюджетните проблеми на НОИ. Напротив, медиите редовно ретранслират тези внушения.
18 Май 2017 09:10
SvSophia
18 Май 2017 08:56
Мнения: 28,863


Браво, Софи!

Какви нещастници съм виждала в болниците... Особено в гнойната хирургия на "Пирогов"... Брррр. и представи си, един в количка, без пръсти на краката, се извози до автомата за кафе и купи две - с едното ме черпи, защото си имахме хубава разговорка за родното му село, пусто го забравих кое беше...
18 Май 2017 09:12
"Дали някой не може сега да каже: Подавай оставка и се прибирай на село."*



Врекич, авторе* :

18 Май 2017 09:30
Недосетливи момчета. Тоя Тенев да не подава оставка, ами да се изцепи, че баш преди снимката е обгазявал хора, а па Симеонов да го тупа по раменцето и заедно да се посмеят. Тогава всичко ще е свежо и забавно, ПЕС и врекагето ще са доволни, а ЕНП няма да има грижи.
18 Май 2017 09:32
Врекич, авторе* :


Ех, да ще Врекич да пише за "После"! Туй ми е постоянен блян. Не ще.
18 Май 2017 09:46
Той е автор на цитата. Кратко и ясно, на нивото на Keep Calm and Fostata! Поне, доколкото си спомням вчерашния форум.

А да пише във вестника? Хм, не искам да те обиждам на вестник ...
18 Май 2017 09:57
Сега едва прочетох: то това било цитат на самия Валери Симеонов бе, е*ати! Аз ще взема да преосмисля мнението си, и ще го туря преди Бочко в градацията на кретените във властта...
18 Май 2017 10:15
Ако знаеш, Дорис, и аз на какво се нагледах от страна на институциите с един съсед и една братовчедка с тежки хеморагични инсулти...
За някакви си 150 лв. пенсийки.
18 Май 2017 10:21
Светлана Георгиева

А футболните агитки, с подобни действия са причина, за финансови санкции на клубовете! Май, футболното съдийство е по-справедливо от онова... другото?
18 Май 2017 10:48
Сигналът до главния прокурор от 2014 г. няма как да бъде основание за възбуждане на следствено дело срещу Валери Симеонов. Съгласно чл. 69 от Конституцията на Република България "Народните представители не носят наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание".
Толкова за сигнала, който е по-скоро вик на морална нетърпимост, който има своите морални основания.
Що се отнася до националсоциализма и фашизма, лично аз не разбирам колко трябва да е прост един нашенец, за да не разбере, че тези идеологии са създадени, за да обслужват в най-добрия случай немския и италианския народ, а в действителност определена част от техните елити. Всички останали, включително бай Ганчо нациста, са тор и мишени в стрелбище за тези идеологии. Значи излиза, че Ганчо маха като паралитик и поздравява тези, които се гласят да го гърчат до смърт и баш преди да умре, да го изгорят жив или да го сварят за сапун. Аферим, Ганчо, машала!
18 Май 2017 10:49
От такива шеги може да умре цял един народ... от смях.
18 Май 2017 10:58
Не ми харесва и това, че някои от властта сравняват фашизма с насмешката над нечии фалшиви сълзи за уж репресирани дядовци.
18 Май 2017 11:05
Не е за първи път разните му там министри да говорят и правят отявлени глупости, без да си дават сметка какво точно изричат. Аз така навремето се втрещих от Муравей Радев - не очаквах от него да изтърси баш такова нещо, а той определено не е глупав човек. Та, тогава той бе министър на финансите, чрез медиите водеше полемика с някакъв си, не помня от БСП ли, от КНСБ ли, за някакво си там решение на правителството. И Муравей Радев, искайки да покаже колко неориентиран е опонентът му, колко не може и не разбира, даде следният пример: "Този човек, ако ще да му подарят и един самолет с кокаин, пак ще излезе на загуба."

Направо тогава не повярвах, че министър може да избълва такова нещо. Дeмек, ако на Радев го дадат този самолет, той какво - ще тръгне да пласира кокаина на черно и ще излезе на печалба? И изобщо, що за криминално мислене и криминални примери?
18 Май 2017 11:51
Все пак човекът посещава исторически музей, което само по себе си е положително. И кой от министирите може да се похвали с подобно постижение като изключим присъстванията по повод откриване или саниране? Вярно калинките са по-удобни в това отношение, защото стигат само до МОЛ-овете, но по-добре келеш пред МОЛ-ец.
18 Май 2017 12:42
А пък тия дни, в чест на тригодишнината от справедливата разправа над руските сепаратисти в Одеса, 2 май 2014г., укрите получиха безвизов режим с ЕС. Това е признание за цялостната дейност по въвеждане на демокрация по западен тертип. Който не е демократ, получава куршум в краката. А може и в главата. Не е ли време да възприемем техния опит?
18 Май 2017 13:39
"Дали някой не може сега да каже: Подавай оставка и се прибирай на село."*

По тая логика много трябваше да се приберат по родните си места. Ма не щат. Все към Брюксел ги тегли.
18 Май 2017 13:49
Юнкерчето и мацето продължават да размазват...
18 Май 2017 13:59
Тегли ги към Брюксел,ама я им речи,че има директива от ЕК(туй е свято слово)да се квартируват у Мьоленбек,па да видим колко ше издеянат
18 Май 2017 14:44
Пак ще режем дълги коси и ще бием печати по голите кълки за чуждопоклонничество и морален упадък.
18 Май 2017 15:11
светле такива пишмат демократковци са ми най противни Я сега напиши че музея прави нацистка пропаганда Честно да ти кажа като чета такива като теб почвам да съжалявам и за Хитлер и за Сталин и за Джоузеф Маккарти Не случайно е било това с лагерите затворите и тогава като и сега си има хора за бой
18 Май 2017 15:48
Честно да ти кажа като чета такива като теб почвам да съжалявам и за Хитлер и за Сталин и за Джоузеф Маккарти Не случайно е било това с лагерите затворите и тогава като и сега си има хора за бой


Ето това и обяснява особената ни чувствителност по темата. Предпочитаме да взимаме мерки преди да е дошло време за ... сапьорната лопатка. Защото от наша гледна точка за бой са тези дето съжаляват "и за Хитлер и за Сталин и за Джоузеф Маккарти". И понеже така и така ще ядат боя накрая, предпочитаме вече това да стане преждевременно, отколкото със закъснение. Понеже разликата между преждевременното и със закъснение е към ... 50 000 000 човешки живота. Честно да ти кажа, четейки такива като теб.
18 Май 2017 16:12
Който се подиграва с Хитлер, той и с Путин ще се подиграва.
18 Май 2017 18:56
Редно беше и да се извини.


Е, извини се. В сутрешния блок на btv.
Доволни ли сте!
Пак объркахте човека.
Пак омацахте човека с манипулациите и лицемерието си.
И тъй като е свестен се извини и се оттегли.
Но Валери Симеонон е яре от стара коза. Той на мръсните ви манипулации и игрички не се лови лесно, не сече басма, че да подава оставка при всяко подсвиркване.
Язък за младия и способен човек! Не му беше даден шанс да покаже какво може като професионалист.
И ся Боко ще направи като с Танев - не щете Танев, на ви Куневица.



18 Май 2017 20:04
Хммм, ако беше вдигнал юмруче, щеше ли да се лее гняв
20 Май 2017 13:13
Абе умничкият ми, ЕНП досега МНОГОКРАТНО е заявявала, че страна от ЕС не може да бъде управлявана с гласове на ултранационалисти.
.................................

Орбан и неговата ФИДЕС член ли са на ЕНП?
Орбан в коалиция с коя партия управлява страната от ЕС Унгария?
От колко години управлява с тази партия?


Държавата Гърция член на ЕС ли е?
СИРИЗА на Ципрас в коалиция с коя партия управлява там?


И какво е това "ултранационалисти"?
По-добре звучи мега-хипер-гига........консерватори, либерали, цоциалисти и т.н.
21 Май 2017 10:10
паднаха на нивото на надзирател от Бухенвалд, който вади златни коронки от устата на мъртвите, след което се снима ухилен до труповете.

Само дето разликата е съществена -- надзирателят се майтапи с трупове, а този на снимката се майтапи, дори подиграва, на нацистка восъчна фигура *.

А вие журналистите, вече седмици правите непристойно шоу -- в духа на най-долната пропаганда -- омаскаряване на хора, на живи хора.

---------------
* Отделен е въпросът, че можехте да захапите със същата свирепа пропаганда и да омаскарите човекът създал восъчната фигура и музеят който я е поставил.

Това, което вършите, Светлана, е мерзост -- омаскаряване на хора, пускайки в ход развинтеното си човешко въображение -- откъм най-тъмната му страна и ползвайки медиите като средство, машина, за омаскаряване.

В древността, поведение като Вашето, Светлана, наричаха клеветническо. Някои народи, и нашия княз Крум, на клеветниците режеха езиците....
Дано имаш благородство, да самопризнаеш грешката си, вътре в себе си поне, ако и да не съумееш да се откъснеш от пропагандното менгеме, обзело най-немислещата част от гилдията ви, а чрез нея и част от народа.
Разумната и мислеща част от хората не можете да омаяте -- за тях, това си е клевета -- цяла клеветническа кампания, по подобие на т.н. Психологически операции.
Не петнете името си, Светлана, с такива мерзости. Работете за името си, не за ....
И мислете ! Спокойно и внимателно помислете, после правете.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД