:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 283
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Каракачанов ще изтегли доклада за плачевното състояние на армията

СНИМКА: БГНЕС
Каракачанов започва кампания за разясняване на положителните страни на наборната военна служба с изложба „Дълг по задължение: история и гледни точки“, която се открива на 19 май.
Военният министър Красимир Каракачанов се зарече да изтегли доклада на предшественика си Стефан Янев за трагичното състояние на отбраната. По време на първото заседание на комисията по отбраната в парламента той нарече грешка крайните оценки в документа - че армията може само частично да изпълнява задължението си по опазването на суверенитета.

"Докладът, който беше внесло служебното правителство, беше грешка, той внася смут в редовете на армията и съмнение в обществото. Ще предложа да се изтегли и преработи - не да се заглаждат недоимъците в армията, а да се отправят повече препоръки. Този доклад създаде повече шум и излишни опасения в обществото", каза министърът.

Докладът обаче не е писан от служебното правителство, а от военните експерти и това е тяхното мнение. Това не е първият подобен документ. Всяка година състоянието на отбраната се влошава и това се посочва в тези доклади.

"Моята идея е в този доклад да има повече конкретни препоръки, които, разгледани и от правителството, и от комисията по отбрана, да бъдат част от политиката, която ще се води, а не само да правим констатации. Констатациите са хубаво нещо - аз мисля, че с известни нюанси всички сме направили една и съща констатация", каза Каракачанов. Той вече даде знак, че вероятно ще се преразгледа и позицията на военните за избор на нов боен изтребител. Армията избра "Грипен", но това не се хареса на част от политиците.



НА ВЪРХА

Каракачанов ще направи две визити в НАТО само в рамките на месец. Днес той ще разговоря с генералния секретар Йенс Столтенберг. Двамата ще се видят и на 25 май, когато е срещата на държавните и правителствените ръководители от алианса. Вчера кабинетът реши делегацията да се води от президента Румен Радев. Освен Каракачанов в нея ще участват вицепремиерът Екатерина Захариева. Във вторник тя също се срещна със Столтенберг. Вчера генералният секретар изпрати писмо до премиера Бойко Борисов, доволен от повишението на военния бюджет.
3
1172
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
17 Май 2017 21:02
Имаше горе-долу една читава следа от Герджиковото престояване на Дондуков и Каракачанов реши да я заличи - не, че състоянието на мизерстващата армия ще стане по-малко плачевно, ама щом са наредили отгоре......
18 Май 2017 07:46
Изтеглянето на доклада май ще направи БА боеспособна и способна да изпълнява задъженията си за гарант на целостта българска. Нали?
18 Май 2017 10:11
И за самолетите сигурно за нови дават по- малка комисионна отколкото за трета употреба?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД