:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Брутално видео с побой над жена събуди МВР и прокуратурата

26-годишният извършител е задържан, изпратен в психиатрия за експертиза и после пуснат
Брутално видео, на което се вижда как младеж рита възрастна жена на автобусна спирка в Бургас без каквато и да е причина, и то пред безучастните погледи на няколко свидетели, събуди прокуратурата и МВР. До вчера двете институции изобщо не обявиха този случай, независимо че той е още от 9 май. Това мълчание е още по-странно, след като се разбра, че извършителят е задържан и разпознат веднага, както и че е било ясно, че има видео от бруталната проява.

Вчера двете ведомства почти едновременно пуснаха съобщения за случилото се. Прокуратурата обяви, че под нейния надзор е започнало "досъдебно производство срещу виновно лице, което е нанесло телесна повреда по хулигански подбуди на възрастна жена". МВР съобщи, че виновникът вече е вкаран в психиатрия за експертиза. Бургаският сайт "Флагман" обяви по-късно, че извършителят е минал през прегледи в психиатрията и е пуснат да се прибере вкъщи.

Всичко тръгва от бургаската медия, която първа публикува видеото, заснето от охранителна камера. Нападението е станало на 9 май около 15.30 ч. в жк "Изгрев", като 72-годишната жена не е предизвикала нападателя си. От видеото се вижда, че на спирката има и други хора, но те не смеят да задържат мъжа, който след първия ритник се отдалечава, после се връща, отново се отдалечава и се връща с паве, но не го хвърля. Качва се на автобус, жената пада на тротоара и чак тогава свидетели се обаждат на тел. 112 и разказват какво се е случило. Жената е откарана в болница със счупен крак. Предстои й операция, при която ще й поставят импланти, съобщи "Флагман".

Вчера клипът бе пуснат в социалните мрежи и предизвика шок. Прокуратурата обяви, че е назначена съдебно-психиатрична експертиза на нападателя, тъй като съществуват данни, че страда от шизофрения. От заключението й щяло да стане ясно дали е вменяем и дали може да бъде съден. По случая били разпитани множество свидетели.

Пред "Флагман" потърпевшата разказва, че се е връщала от посещение при личния си лекар, от когото взела рецепта за лежащо болния си съпруг, и отишла на спирката, за да вземе автобуса. Седнала на пейка. Наблизо бил и 26-годишният мъж, който започнал да й крещи: "Изчезни оттук, махай се!", и я наплюл. Жената се изплашила и се отдалечила от него. Седнала на друго място, но видяла, че автобусът пристига, и станала. В гръб мъжът я ритнал и тя паднала.

"Флагман" вчера цитира майка му да казва, че страдал от шизофрения и че сега много съжалявал за случилото се. Тя обяснила, че синът й живеел на квартира в района на въпросната спирка и всяка вечер ходел при нея, за да си вземе лекарствата. Тя обещала сега да го прибере, за да е под пълен контрол при нея.



ДЕЖАВЮ

Случката много напомня за видеото с българина, който ритна и повали момиче в метрото в Берлин. Той бързо бе установен и вече е даден на съд. Бургаската случка обаче напомня и на няколко подобни агресивни нападения в различни градове в България, включително и с нож от хора с психически проблеми, които се разхождат необезпокоявани по улиците.
17
4472
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
17
 Видими 
17 Май 2017 19:59
При толкова инвалидни пенсии е пълно с луди, обявени за здрави и оставени да се оправят както могат. Сещат се, че им има нещо, чак някоя такава изява.
17 Май 2017 20:44
Прокуратурата обяви, че е назначена съдебно-психиатрична експертиза на нападателя, тъй като съществуват данни, че страда от шизофрения. От заключението й щяло да стане ясно дали е вменяем и дали може да бъде съден. По случая били разпитани множество свидетели.
Нали?
Няма друг начин да го оправдаят и да избегне решетките, освен да го обявят за луд. Но ако го обявят за луд, то той очевидно е опасно луд и трябва да го затворят в лудница със строг режим, защото е заплаха за хората.
17 Май 2017 20:48
90% от пациентите на психиатриите са заради друсана с метаамфетамини трева. В. Сега, направете разследване по темата!
17 Май 2017 21:19
Прочетете закона за здравето -> психично здраве...
17 Май 2017 22:25
и трябва да го затворят в лудница със строг режим
Такива филми, доколкото знам вече ги няма в БГ, максимума мисля, че беше 6 месеца, после отново навън.
18 Май 2017 02:08
Брутално видео събуди прокуратурата?По Бай Тошово време видео имаше само в съучениците ми дето родителите им работеха в Либия.Как се е събуждала прокуратурата тогава,не зная.Но нямаше такива ритници по спирките.
18 Май 2017 08:01
Пуснали са го! Да пребие още беззащитни бабички! Засега има сведения само за една безпричинно потрошена - явно от това не може да се направи категоричен извод дали е опасен за околните или не! А някой знае ли какво стана с онзи нашенски ромлянин дето потроши една женица в берлинското метро? Случаят е подобен, ще видим "съответните компетентни органи" там и тук как ще реагират...
18 Май 2017 08:18
Този е напълно вменяем. Внимателно и разумно е избрал кого да наплюе. Една
72 жена. На мъж няма да посегне, защото няма да му се размине,освен ако е инвалид.
По-страшното е бездушието на хората вече.
18 Май 2017 11:35
http://www.monitor.bg/a/view/79024-%D0%92-%D0%91%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81-%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%B2%D1%8F%D1%82-%D0%B6%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%BE-%D0%BE%D1%82%D0%BC%D1%8A%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%96%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0%BE/
18 Май 2017 13:20
Тоя изобщо не е луд, не ви ли направи впечатление, че първо говори по телефона, явно чува нещо ужасно което го ядосва( пратката му с наркотици закъснява), става и нанася ритника. Цялата ситуация е пример за брутална агресивност.
18 Май 2017 13:31
Такива филми, доколкото знам вече ги няма в БГ, максимума мисля, че беше 6 месеца, после отново навън.
Ако се окаже в наказателното производство, че е бил невменяем, делото се прекратява и му се налага от съда някоя от принудителните медицински мерки по чл.89 от НК. При настаняване в психиатрично заведение на всеки 6 месеца въпросът за престоя му там се пререшава, т.е. 6 месеца не са максимума.
18 Май 2017 15:18
Всяка гилдия си е измислила по някаква хранилка и си я използва бясно !
За психиатрите тя се нарича "ВРЕМЕННА НЕВМЕНЯЕМОСТ"... нещо като дървено желязо.
С други думи , ако си платиш колкото трябва , можеш да се правиш на луд, когато ти отърва !
С такава "диагноза" българското правосъдие отива направо в канала !
18 Май 2017 15:41
То да е само той.В тоя град си гъмжи от такива, освидетелствани или не.Имам идеи защо.
18 Май 2017 16:12
Психиатърът д-р Веселин Герев пък обясни в „Здравей, България“ по Нова телевизия, че единствено близките на психичноболните могат да инициират лечението им.Водещият Виктор Николаев го пита дали са нужни законодателни промени, които да регламентират принудително лечение. „Закони има, но процедурата е много тромава и трудно се задвижва. За да се задейства, трябва първо да се пусне жалба в прокуратурата за това, че някой страда от психично заболяване и поведението представлява заплаха за околните и за собствения му живот“, обясни д-р Герев.
„Близките на психичноболния се страхуват да сигнализират прокуратурата. Ако взема наркотици, започва да ги малтретира. Наркотиците предизвикват химически шок на мозъка. В състояние на психоза, човекът е невменяем“, каза още психиатърът.
18 Май 2017 16:17
1. Що чак сега раздухаха случая-за да има време дебила да го изкарат луд...
2. Като е луд- що не рита някой 120 килограмов чичка?
3. Медиите....ооо десетки пъти го повториха...защо бе. Видеото е брутално...малките деца гледат....
18 Май 2017 17:14
Водещият Виктор Николаев го пита дали са нужни законодателни промени, които да регламентират принудително лечение. „Закони има, но процедурата е много тромава и трудно се задвижва. За да се задейства, трябва първо да се пусне жалба в прокуратурата за това, че някой страда от психично заболяване и поведението представлява заплаха за околните и за собствения му живот“,

Процедурата не е тромава. Щизофрения е нелечимо заболяване. Принудителното лечение е до 6 месеца, ако не е на основание присъда за извършено престъпление. След това всичко започва отново.
18 Май 2017 19:12
Има изпитана стара българска рецепта за лечение на такива случаи...
Първо болният се налага с дрянова дървесина, ма яко се налага,
после евентуално се завива в прясно одрани агнешки кожи и за всеки случаи му пее поп,
а после вече, ако евентуално се оправи, пациента едно че вече не е толкова пъргав, но най-вече и през ум не му минава да ритне някой...
Голяма работа е народната медицина, обаче лошото е че някои традиционни практики СЕГА са забранени от закона.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД