:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 344
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Баскетболният шампион се закани да става по-силен

Хегемонът в българския баскетбол през новия век - "ЛУКойл Академик", победи "Берое" с 96:81 в първия мач от финала на НБЛ. За създадения през 2001 г. клуб от Правец това е 16-о поредно участие в двубоя за титлата, като тимът спечели титлата 13 пъти.

Като домакини, възпитаниците на Тони Дечев изоставаха на почивката с 3 т., след като загубиха I част с 18:22 и спечелиха втората с 21:20. После обаче звездите на "ЛУКойл" се възползваха от зачестилите грешки на старозагорци и обърнаха мача с 32:22 в третата и 25:17 в последната четвърт.

"За един мач всеки играч може да намери сили, но е важно как ще се представим в цялата серия - анализира Дечев. - Ние сме амбицирани да играем все по-силно. Дано наистина момчетата са в такава форма, в каквато всички смятат. Искам да продължим с това темпо и още повече агресия."

"Играхме слабо и направихме доста грешки в нападение през второто полувреме - призна наставникът на "Берое" и национален селекционер Любомир Минчев. - Едно от нещата, които искам, е да издържим психологически, да си гледаме само нашата игра. Очаквам във втория мач да се получи нов здрав сблъсък."

Мач №2 от серията до 3 победи е днес от 18 ч., пак в Правец. В Стара Загора ще са третият (27 май) и евентуално четвъртият (29 май) двубой. Ако се стигне до решаващ пети мач, шампионът ще бъде определен на 2 юни в залата на "ЛУКойл".

Същевременно в Самоков започна малкият финал. Домакинът "Рилски спортист" разгроми "Черно море" със 102:82 и е само на победа от бронзовите медали. Втората среща е днес от 18,30 ч. във Варна, а при необходимост от трета среща, тя ще е в "Арена Самоков" в петък.
786
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД