:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 221
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Русия ще конфискува пари и имущество от допингирани

Виталий Смирнов
Руският президент Владимир Путин е одобрил плана, който му бе представен от шефа на Независимата обществена антидопингова комисия (НОАК) Виталий Смирнов по време на на Съвета по развитието на физкултурата и спорта, състоял се в Краснодар.

Смирнов, дългогодишен член на МОК, е посочил мерките за контрол на "недобросъвестните спортисти", залегнали в плана. Една от тях е да се конфискуват доходите и имуществата, които те са спечелили от наградни фондове. Същото се отнася и за треньорите на уличени в употреба на допинг.

"Освен това такива хора няма да могат да претендират за държавни длъжности за определен период или завинаги, в зависимост колко е тежко нарушението", добави Смирнов.

"Всички знаем при какви условия те (специалистите) работят по плана и каква огромна работа са свършили", е заявил Путин, цитиран от ТАСС.

Непосредствената цел на плана е да бъде върната акредитацията в WADA на руската антидонгова лаборатория. Ако това стане до септември, руските параолимпийци ще получат разрешение за участие на зимната параолимпиада в Пьончан идния март. Освен това ще бъде свалена и забраната лекоатлетите да участват на международни състезания под флага на Русия.
611
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД