:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 236
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Еди Хърн: Не можем да избягаме от мач с Пулев

Въпросът е само кога ще се състои тази среща, казва промоутърът на Антъни Джошуа
Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа ще се срещне с Кубрат Пулев, а единственият въпрос е кога ще бъде този мач. Това обяви промоутърът на британеца - Еди Хърн. Ситуацията е сложна, тъй като Джошуа има клауза за реванш в договора си с Владимир Кличко. Пулев пък е претендент за титлата на международната федерация (IBF) и по правилник трябва да е следващият съперник.

Хърн вече подаде молба до IBF мачът с Пулев да бъде отложен и федерацията трябва да вземе решение на конгреса си във Флорида тази седмица.

"Пратили сме молба за изключение, за да можем да се бием с Кличко отново. Дали IBF ще ни дадат? Мисля, че сме фаворити за това, макар да не сме сигурни. Но искаме реванш с Кличко. От лагера на Кличко има индикации, че той иска втори мач. Мислим за дата, за място. Смятам, че е повече от вероятно следващият бой да е с Кличко. Ако не, ще е с Пулев. Ние не можем да избягаме от мач с Пулев, такъв ще има. Дали ще е следващият или по-следващият - това е единственият въпрос", каза Хърн.

Той обясни, че промоутърът на българина - Кале Зауерланд, предпочита Пулев да срещне Джошуа, а не Карлос Такам (Фр), който би бил съперник, ако IBF отнеме титлата и я направи вакантна.

"С Кале Зауерланд съм в добри отношения. Той иска Пулев да се бие с Джошуа, не иска да губи този мач. Последното, което иска, е мач с Карлос Такам за вакантна титла и за никакви пари, при положение че има шанс за среща с Джошуа. Зауерланд трябва да се грижи за своя човек и го прави. Те са възразили на нашата молба до IBF и така трябва да бъде. Ще видим какво ще реши IBF. Но Пулев няма да се махне. Така е и с Луис Ортиз (претендент на WBA - б.а.) Дали ще е Кличко, Пулев, Ортиз в този ред, ще видим", добави Хърн.

IBF имаше подобен казус в края на 2015 г. Тогава тя отне титлата на Тайсън Фюри заради отказа му да срещне задължителния претендент Вячеслав Глазков. Сега обаче решението може да е в полза на шампиона, а към IBF вече има обвинения в двоен стандарт.

"Когато има задължителен претендент, IBF праща писма и на двете страни, като им съобщава: "Имате 28 дни да преговаряте. Ако не се разберете, ще има търг." Когато дойде такова писмо, можеш да откажеш преговори и да поискаш търг веднага. Тогава не може да има изключение и това се случи с Фюри. Промоутърът на Глазков им каза: "Не искаме да преговаряме, искаме търг." След като го направи, Фюри имаше два варианта - да се бие с Глазков, или да оваканти титлата. По правилник обаче аз мога да поискам изключение и да отложим защитата с един мач. Ние поискахме изключение още преди да се стигне до търг. Някои казват: "Правилникът е един за Фюри и друг за Джошуа". Не, същият е, просто ние сме умни, знаем правилата, правим стратегия и бизнес планиране", обясни Хърн.
591
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД