:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 265
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Трасето в Монако бе променено заради инцидент от миналия сезон

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Принцът на Монако - Албер II, извежда отбора на знаменитостите и звезди от шоубизнеса за традиционния благотворителен мач срещу бивши и настоящи пилоти от Формула 1 на ст. "Луи II". В тима на пилотите участваха Даниел Рикардо, Фелипе Маса, Карлос Сайнц-младши, Мика Хакинен, Алекс Кафи и дори синът на Михаел Шумахер - Мик.
Организаторите на състезанието за Гран при на Монако във Формула 1 направиха промяна по трасето, за да се избегне инцидент като този с Макс Верстапен миналата година. За целта на шикана при изхода от секцията "Басейн" бе поставен по-висок бордюр, който не позволява преминаване директно през него.

В минали години пилотите често пренебрегваха бързите ляв и десен завой в шикана и някои за по-удобно, а и за печелене на време минаваха напряко. Но през 2016-а Верстапен закачи бордюрчето с дясното колело на своя "Ред Бул", завъртя се и се разби. Затова сега на участъка бордюрът вече е доста по-висок, така че болидите или да се спрат в него, или да излетят във въздуха при опит да секат шикана. В добавка в тази част на трасето е поставен и "лежащ полицай", та пилот, който е излязъл извън трасето, да намали при опита си да се върне в колоната коли. Освен това е положен и нов асфалт от завоя при Казиното до "Портата", а също така на изхода на тунела и в цялата секция "Басейн".

Свободните тренировки на трасето в Княжеството са днес, квалификациите в събота, а състезанието - в неделя.
606
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД