:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 237
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Путин: Славянската писменост дойде у нас от македонска земя

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Русия внимателно следи случващото се в Македония, заяви руският президент Владимир Путин при среща със своя македонски колега Георге Иванов в Москва.
Славянската писменост е дошла в Русия от македонска земя, заяви руският президент Владимир Путин пред македонския си колега Георге Иванов, който е на визита в Москва. Изказването на Путин бе публикувано на сайта на руското президентство. "Дойдохте в Русия в необичаен ден и по необичаен повод - по случай връчването на наградата на православния фонд за единство на православните народи. Днес и в Русия е тържествен ден - Ден на славянската писменост, а писмеността дойде при нас именно от македонска земя", обръща се Путин към Иванов. "Независимо че са минали толкова векове - повече от 1000 години, ние свято тачим паметта на светите братя Кирил и Методий и техния ученик св. Климент. Нашият народ казва, че човек умира не когато го погребат, а когато го забравят. Това е нашата обща памет за нашите просветители Кирил и Методий", казва Георге Иванов.

Владимир Путин отбеляза, че двустранните отношения между двете държави се развиват в положителна насока, предаде ТАСС. Той изрази надежда за демократично и конституционно разрешаване на вътрешнополитическата ситуация в Македония. "Внимателно следим случващото се във вашата страна и желаем безусловен успех за това вътрешнополитическата ситуация в Македония да се развива в съответствие на нейната конституция и по демократичен начин", заяви Путин. Той изрази увереност, че опитът на Иванов, неговото влияние и авторитет ще спомагат за развитието на ситуацията в страната в конституционни рамки.
24
1719
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
24
 Видими 
24 Май 2017 21:50
И като дойде , постоя малко и си тръгна, щото не й хареса.
После дойде БЪЛГАРСКАТА азбука за да има газети Правда и Известия.
24 Май 2017 22:05
Путин: Славянската писменост дойде у нас от македонска земя

Когато се казва истина, трябва да се казва само истина и то цялата истина.
А тя е: Областта Македония ( или Македонската земя) е била в пределите на държавата България, която се управлявала от княз Борис. А кирилицата, е създадена от Преславската книжовна школа основана от княз Борис и разпространена по всички български земи.
Когато се казва само част от истината, то все едно се казва една голяма лъжа. Сталин използвайки КомИнтерна и българските предатели - Димитров,Коларов, създаде измислената държава - Македония, СЕГА Путин му подражава, а българските путинисти-русофилчета му ръкопляскат.
24 Май 2017 22:19
български държавен глава вече не трябва да се среща с тоя Пут.
24 Май 2017 22:37
✔ Нееее!!!
24 Май 2017 22:52
На 25 юли 1935 г. в Москва се открива Седмия конгрес на Комунистическия интернационал, който в противоречие с историческата истина, взема решение за признаване съществуването на тракийска, македонска и добруджанска нации. Конгресът взема решенията си по указания на Сталин, а доклад на него изнася Георги Димитров. Резолюцията на Коминтерна от 1934 г. по македонския въпрос е официален политически документ, с който за първи път в историята международна организация дава насока за признаване съществуването на отделен македонски народ и македонски език. От Коминтерна решението за македонска нация се пренася върху ВМРО (обединена)и през април 1934 г. „Македонско дело” публикува дословния текст на резолюцията. В документа между другото се казва:
„В основата на новото схващане заляга становището, че „Македония се явява едно от огнищата на бъдещата империалистическа война”, поради което се търси вариант за притъпяване на противоречията между държавите, които я владеят. Това решение според Коминтерна е в създаването на т. нар. „македонска нация”. След решението на Коминтерна ВМРО (обединена) издига като свой лозунг „правото на македонския народ на самоопределение до отделяне от държавите – поробителки и образуване на обединена и независима република на македонските трудещи се маси”.

Та ето как московските господари на т.нар "българи" със съветско самосъзнание започват унищожителната си политика срещу македонските българи.
И до днес са си същите - и нквдистите и нашенските петоколонници.

Апропо, в състава на последните се е включило вчера и това, което имаме като резидент. То нарекло българския език "езикът на Вапцаров". А последният е изявен македонстващ и има даже стихосбирка на "македонски език". Та нещото начело на клетата ни държава добре се вписва в поредната милиционерска история откъм кремъл срещу родината си. Нищо ново - тя неговата партия открай време си е антибългарска. Лошото е, че всички телевизии са в същия кюп - в нито една от тях няма и дума за изстъплението на вовка с журавлите.
25 Май 2017 00:08
Нищо ново - тя неговата партия открай време си е антибългарска.

Както разбирам от контекста, визирана е Българската комунистическа партия (през 1934 нелегална) и нейното легално крило Работническата партия, които заедно с тогавашното ВМРО стават проводници и дори инициатори (Георги Димитров) на пагубното за целокупната българска нация решение на Коминтерна досежно "македонската" нация и "македонския" език. Приемам тази теза като работна хипотеза. Само че мен ме интересува още един въпрос: кои са днешните партии, къмто 2017 г., които са се доказали като не-антибългарски? И в частност, дали днешното ВМРО е сред тях?
25 Май 2017 01:40
Ами какво да каже Путин, като ние сами не искаме азбуката си?
"Под игото" на шльокавица, президент призоваващ за заместване на нашата азбука с латинската, "представител на културата" твърди, че това е "подъл гръцки план" и т.н.
Теди Москов скандализира: А,Б,В-то ни – подъл гръцки план!
Какво очаквате?
25 Май 2017 07:33
Навремето б.ядският съветски режим изфалшифицира, с участието на "българските" комунисти цяла македонска нация, вие за една дребна пиар врътка с кирилицата сте се задърлили.

Споко, поради безсилието на рашката, троленето само ще ескалира - догодина дугиноидите може да ви кажат, че всъщност кирилицата е руско творение и че славяните са я получили с благоволението на рушнявия цар петър велики.

А продажна антибългарска, пърдон, "русофилска" паплач ще приглася и ще търси "оправдания", както "патриота" по-горе вече е направил - "ма то шльокавицата", "ма то нато", "ма то макейн".

Майцепродавците-рушльофили са проблема, не рушнявите.
25 Май 2017 07:53
Земята може да ражда плод само ако някой хвърли семе в нея.

Земята писменност не може да роди.

Хора трябват за тази работа.

По това време хората на тази земя се наричат българи.

Държавата пък се нарича и тогава и сега БЪЛГАРИЯ.

Когато фактите говорят и Путин мълчи!



25 Май 2017 10:19
Вчерашния ден бе кошмарен за мен! Една от причините е изказването на Путин, а аз съм русофил. Русофил, а не комунист! Както и да е, може би ще го преживееме някак си. Учуден съм, най меко казано, защото и от руснаците съм чувал тезата за братските народи. А изказването въобще не е братско, като в по други минали времена дори би било повод за война!
По този повод искам да си призная, че в главата ми царува истински исторически хаос! Кое глаголица, кое кирилица, кой е инициятора за тези азбуки... Май само за преките изпълнители нещата са горе долу ясни! То в гуглето има всякаква информация! Но се моля на някой колега форумец за ясно и хронологично изложение на историята по този повод или препратки към източници, които са чисти от ненужни идеалогии. Благодаря!
25 Май 2017 11:05
Велиана Христова: Не се прави така
Руският президент Владимир Путин се срещнал в Кремъл с македонския президент Иванов вчера и направо рекнал: "Писмеността дойде при нас именно от македонската земя". Пише го в официалния сайт на Кремъл. Ай да, Володя! И най-мъдрият греши. Крупен гаф - от тежките.
Ако е заради някой нов неграмотен сътрудник, който му е подготвил опорните точки, Путин да го уволни веднага и да сипе глава с пепел! Ако пък са прави избухналите в интернет коментари вчера, че той иска да уязви България заради антируското поведение на властниците й, ще му кажем: Все едно защо, не се прави така! Преди по-малко от 2 години Путин каза в прав текст: "Българите ни дадоха азбуката". Не може да любезничиш, както ти падне. Да даваш богата храна на македонските мераци за крадене на история. Сложно е на Балканите, не се прави така! А дава ли си сметка Путин каква манна изсипа за яростните русофоби в България? Устата им не можеш затвори. И какъв горчив хап навръх 24 май за българите, които обичат Русия! Дори евроатлантическите теманета тук да дават основание Москва да ни обръща гръб, не се прави така!
Историческата истина е една, две няма. Отмъщава си, ако я подменяш заради политика!
25 Май 2017 11:19
Повтарях ви, повтарях .. ама май никой не се замисля ..

Солун СИ Е МАКЕДОНИЯ и македонска земя, без значение, харесва ли някому това или не!

Наименования, като "Северна Елада" .. БЮРМ и т.н. може и да са по-политкоректни, но не са верни .. МАКЕДОНИЯ! .. СОЛУН !

Свиквайте!
25 Май 2017 11:28
Геополитическят покер на т.нар. велики сили сложи сред залозите и българската азбука.
Отрезвяващ шамар за всички българи, фенове на Путин. Сега нали разбрирате какви хора управляват Русия?! Интересът на големите ще прегази всеки и всичко.
25 Май 2017 11:35
blue_fish
25 Май 2017 11:28
Геополитическят покер на т.нар. велики сили сложи сред залозите и българската азбука.
Отрезвяващ шамар за всички българи, фенове на Путин. Сега нали разбрирате какви хора управляват Русия?! Интересът на големите ще прегази всеки и всичко.
Според мене, изказването на Путин е преди всичко антигръцко ...

Това, от което се бояха най-много в Атина - да бъде свързан Солун с Македония .. май заради избягване на някакви си бъдни евентуални някакви усложнения , спорове и претенции .. бе извършено !

Да, ама не!
От велика сила СОЛУН БЕ НАРЕЧЕН "Македонски земи"..

Пътувайте, малака ...
25 Май 2017 14:06
Няма какво да кажа повече от историка д-р Пламен Пасков, който е написал отворено писмо до Президента на Русия Путин: https://bultimes.com/otkrytoe-pismo-prezidentu-rossijskoj-federatsii-vladimiru-vladimirovichu-putinu/
Само ще цитирам (и в превод на български) едно изречение от писмото:

Сказать, что эта письменность пришла в Россию „с македонской земли“, это все равно сказать, что русская державность, и династичность русских владетелей пришла в Россию с украинской земли! (Да се каже, че тази писменост е дошла в Русия "от македонска земя", това е все едно да се каже, че руската държавност и династията на руските владетели е дошла в Русия от украинската земя!)

Четете писмото.
Драги редактори на в. СЕГА, публикувайте писмото на страниците на вестника!
25 Май 2017 14:07
Ами, че от Киев е държавността !
Много ясно!
Писали сме вече :
sim4o 03 Дек 2016 12:05
rorik 03 Дек 2016 10:32 Московската империя не е в правото си да определя или не, съшествуването на Украйна.

Всъщност БИЛО Е ОБРАТНОТО!

Престолът в Киев се е считал за старши .. а всички останали - вкл. и забутаното Московско княжество, първоначално покрайнина на Владимирското княжество .. е зависело от това, дали в Киев ще оценят Московските князе, като равностойни по сан!

Ето: ..
"После Ярослава Мудрого окончательно утвердился «лествичный» принцип наследования земли в роде Рюриковичей.
Старший в роде (не по возрасту, а по линии родства), получал Киев
, все остальные земли делились между членами рода и распределялись по старшинству..."


Пак да повторим - най-старшия престол е в Украйна - Киев .. а останалите са по родство .. Московския трон е някъде от предпоследните и е на майната си из горите!

Демек, ако Киев е кажел, че Московското княжество е просто част от Владимирското и е с по-нисък ранг ... това може би е щяло да се приеме и от другите князе ..
25 Май 2017 14:13
Та да повторим:
Всички древноруски княжества се управлявали , по едно време , от един род ...
Най-старшият престол е в Киев - там управлява князът, дето е с най-близко кръвно родство до основателите на рода...

Москва е на майната си ...

Правилно пише П.Павлов !
25 Май 2017 14:14

Да, ама не!
От велика сила СОЛУН БЕ НАРЕЧЕН "Македонски земи"
Интересно, на какво отгоре включихте Солун в тая , и без това твърде объркана , дискусия за кирилицата?
Какво общо има Солун с Кирилицата?
Разбирам да беше поне Охрид /това също е отречено от историческата ни наука/ , Преслав да беше или Бърно, та дори и В. Търново, ама Солун?!?
25 Май 2017 14:15
Правилно пише П.Павлов !
Кой е тоя П.Павлов и какво "правилно" е написал. А може би П. Пасков е написал неправилно?
25 Май 2017 14:18
Bacho Кольо 25 Май 2017 14:14

Какво общо има Солун с Кирилицата?
... " Тъй солунските двама братя
насърчаваха дедите ни...
О, минало незабравимо,
о, пресвещени старини!.. "

Поздрави
25 Май 2017 14:20
1.Държавността в Москва е дошла от Киев.
2.Братята са солунски . Те насърчават!
3.Кирилицата и превода на Евангелието са създадени в Мала Азия (Витиния) манастира Св.Полихрон
4.Школата на Климент Охридски е била в македонските земи ...
5.Методий е бил епископ в Град Морава (Маргус) .. " на стола на Свети Андроник" .. близо до древния Маргус днес е Смедерево ..
25 Май 2017 14:21
Стига с тоя Пасков! Първо да научи руския, а не да бърка падежите. Па да вземе да научи и историята, не да ми пише "Эта письменность создавалась по приказу болгарского князя Бориса-Михаила I". На кого е наредил Борис, на император Михаил и на патриарх Фотий ли?

Я гледайте какво е казал Красимир Каракачанов! Някои хора поумняват с властта, дано!
Нека нашите братя от Македония се гордеят с делото на Св. Климент Охридски - ние нямаме против общото честване на общото ни минало. А азбуката достига до днешна Русия от македонската земя - тази земя до средата на двайсетия век е само географско означение. Името Македония е свято за всеки българин. Нашите братя в Скопие имат право да го ползват, но не бива фалшифицират историята.

Повтаря Путин, повтаря и моето тълкувание. Доволен съм, напредък има!
25 Май 2017 14:39
Аман от смион-свети и софийски кирякстефчовци.
Един Мучно стига, но тук са в повече. на мегданя /по Вазов и Радичков/
25 Май 2017 14:40
Е че Охридската школа къде е?
Юстиниана Прима-и тя къде е?

РУСКАТА ЦЪРКВА, веднага след създаването си, към КОЯ ЦЪРКВА е била - нали има версия, че към Охридската!...

.. " .. исследователи утверждают, что ранняя Русская церковь подчинялась охридскому патриаршеству, находившемуся с 972 по 1018 гг . "

Македонските земи, къде са ??

А за Морава се знае вече, нали - седалище на епископския стол - до днешното Смедерево (тогава - българска територия ) .

А "Когда крестилась Киевская Русь" на Йордан Табов отворихте ли? Прочетохте ли, версията за приемане на християнството в Киев от Самуил ??
Доказателствата видяхте ли?

Аман от малоумни Киряк Стефчовци ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД