:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 257
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Лондон чака нови терористични атаки

Атентаторът от Манчестър не е действал сам, зад него стои "мрежа", обявиха британските власти
"Британската полиция съвсем ясно заяви, че иска да контролира информационния поток, за да опази оперативната сигурност" на разследването и да може да се възползва от "елементи на изненада", заяви вътрешният министър Амбър Ръд.
Великобритания очаква нови терористични нападения и вдигна степента на заплаха до най-високата възможна - "критична", предаде Би Би Си. Освен полицията и военни са разположени по ключови обществени места на територията на цялата страна. "В следващите седмици вероятно ще има военно присъствие и по големи събития като концерти и спортни прояви", посочи премиерът Тереза Мей. Тя допълни, че смята мярката за "разумен отговор" на атаката в Манчестър, при която загинаха 22-ма, повечето деца, и 59 пострадаха на излизане от концертна зала. Само два пъти в историята на Великобритания степента на заплаха от тероризъм е била повишавана до "критична", отбелязват агенциите.

22-годишният заподозрян за атаката Салман Абеди, британски гражданин от либийски произход, по всяка вероятност не е действал сам, заяви вътрешният министър Амбър Ръд, цитирана от Би Би Си. Тя уточни, че мъжът е бил познат на властите. Вчера беше арестуван и по-големият му брат, както и още двама заподозрени. Те са задържани в Манчестър. "Ясно е, че това, което разследваме, е мрежа", заяви и полицейският служител от Манчестър Иън Хопкинс.

Министър Ръд също така изрази силното си разочарование, че детайли от разследването са изтекли в публичното пространство от американските силите за сигурност, преди британската полиция да реши, че е редно да ги оповести. Името на атентатора Абеди се появи първо в медии в САЩ, позоваващи се на американски официални представители, които са били информирани от британските си колеги. "Изтичането на информация за атентата в Манчестър, по-специално в американски медии, става дразнещо", заяви британският вътрешен министър. "Британската полиция съвсем ясно заяви, че иска да контролира информационния поток, за да опази оперативната сигурност" на разследването и да може да се възползва от "елементи на изненада", допълни Ръд. "Поради това става дразнещо, че тези информации се появяват от други източници, и съвсем ясно заявих на приятелите ни, че това не трябва да се повтаря", добави тя.



МЕРКИ

Френският вътрешен министър Жерар Колон обяви, че е разбрал от британските следователи, че заподозреният атентатор вероятно е минал през Сирия и има доказани връзки с групировката "Ислямска държава", която пое отговорност за атаката. Заради терористичния акт в Манчестър френският президент Еманюел Макрон обяви, че ще поиска удължаване на извънредното положение в страната.

ТЕРОР

Мъж, въоръжен с нож,

беше арестуван вчера близо до Бъкингамския дворец в Лондон, писа в. "Гардиън". Той бил задържан от полицаи, патрулиращи в района, вчера преди обяд. Никой не е пострадал. Властите не смятат, че инцидентът е свързан с тероризъм. Мъжът е отведен за разпит в полицейско управление в централната част на Лондон. Не се съобщава самоличността му.



Британският парламент беше затворен

за посетители заради обявената най-висока степен на заплаха за сигурността след терористичния удар в Манчестър. "Всички обиколки, събития и банкети ще бъдат отменени. Това ще остане в сила, докато не се променят инструкциите", се казва в съобщение, качено на сайта на парламента. Властите не изключват възможността да бъдат извършени нови нападения.
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Британски военни вече патрулират заедно с полицаите на обществените места в столицата Лондон.
2
2033
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
25 Май 2017 13:09
и сега като почнат едни анализи на разни олигофрени, пардон - специалисти по сигурността, тероризма и не знам си какво още по телевизиите...
25 Май 2017 13:25
Освен полицията и военни са разположени по ключови обществени места на територията на цялата страна.

военните са турени да пазят статични обекти, за да се освободи полиция за реална полицейска работа. Това се прави не само и не толкова за предизборен театър, колкото поради съкращенията ф полицията и граничните(20 000 души), които Мей направи, докато се правеше на министърка на вътрешните ф правителството на Боковия приятел.

откъс от речта на Търиза пред полицейската асоциация:
https://www.facebook.com/NyeBevanNews/videos/1928708597343070/
Тая реч може да ѝ излезе през носа.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД