:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 256
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Нова частна улица се появи в София

Жители на "Манастирски ливади" бранят с протести пътя, заграден от собственика му
Трафикът в един от най-неуредените откъм инфраструктура столични квартали - "Манастирски ливади", се очертава да претърпи още по-големи сътресения. Част от ул. "Казбек" се оказа частен имот, който преди броени дни собственикът е заградил, съобщи Би Ти Ви. Вчера жителите на квартала излязоха на протест улицата да остане отворена в тази й част, тъй като прекъсването й води до задръствания в малките пространства между блоковете, които ползват като улички. Освен това ул. "Казбек" се явява и единствената, която свързва двата края на квартала. Според тях на мястото на затворената улица ще се появи жилищна сграда. Досега хората не са предприели действия срещу изграждането й, тъй като им било обяснено, че се прави ремонт на улицата.

Зам.-кметът на район "Витоша" Борислав Томирков твърди, че по документи на това място никога не е имало улица и общината е безпомощна, тъй като собственикът на имота е атакувал в съда изготвения му през 1999 г. общ устройствен план, според който на мястото трябва да бъде изградена улица. Преди месец хората в района пак излязоха на протест заради плановете на общината предвидената за затваряне част от ул. "Казбек" да се измести пред блок на ул. "Ген. Стефан Тошев". Този парцел също е обект на дълга съдебна сага и с доста неясна собственост.

Проблемът в "Манастирски ливади" е пореден от този род в София. Пак според разследване на Би Ти Ви частна е даже част от метростанция "Младост 3" благодарение на реституция въз основа на фантомен документ.
4
1854
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
26 Май 2017 10:05
Как може улицата на практика да я има, а по документи да я няма? Кой отговаря за кадастралните планове? Или и той не носи отговорност...
27 Май 2017 21:48
Да я национализират, а собственика да пратят в Белене или Ловеч, роднините му да ги интернират, децата без право на висше образование!
27 Май 2017 21:54
Да я национализират, а собственика да пратят в Белене или Ловеч, роднините му да ги интернират, децата без право на висше образование!
29 Май 2017 04:20
Казбек:

(снимка: натиснете тук)

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД