:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 300
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Граждани отправиха обречен призив към КСНС

Президентът Румен Радев и парламентарните политически сили да обсъдят "тревожното състояние на съдебната система и съмненията за нарушаване на нейната независимост", призоваха вчера от гражданската инициатива "Правосъдие за всеки". Като най-подходящ форум за подобна дискусия посочиха Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), който провежда днес първото си заседание в мандата на новия държавен глава. Предварително поставените от Радев теми са рисковете и заплахите пред националната сигурност на България и евентуалните мерки за нейното укрепване.

Няма шанс обаче молбата на активистите да бъде удовлетворена. Регламентът, според който работи КСНС, постановява, че президентът трябва да определи дневния ред и докладчиците по отделните теми най-късно 15 дни преди заседанието. А Радев обяви за какво иска да си говори с политиците на 16 май и насрочи заседанието за 30-и същия месец.

От "Правосъдие за всеки" обаче посочват, че обществото очаква становище по събитията от последните месеци - "нерегламентираните контакти на висши магистрати" и, по-специално, "тайно проведената среща на главния прокурор с частни бизнесмени и политическо лице извън установените за това места, по-известна като "ЦУМ гейт", за която същият отказва категорично да дава обяснения".

--------В ОЧАКВАНЕ

Очаква се след заседанието на КСНС Румен Радев да обяви и решението си по казуса с евентуалното разсекретяване на стенограмата от политическите консултации, проведени при предшественика му Росен Плевнелиев на 29 юни 2014 г., във връзка с кризата около КТБ.
806
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД