:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 426
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

За пръв път у нас се прави изложба на фотокниги

Снимка от изложбата на Кристина Гарсия Родеро, която ще бъде открита на 15 юни.
Първата у нас изложба на фотокниги ще бъде открита довечера от 19 часа в Института "Сервантес". Това ще стане в рамките на четвъртото издание на фестивала "Фотофабрика". В експозицията ще бъдат представени съвременни фотофензини, част от колекцията на испанското сдружение "Фанзинант".

Като вид публикация фензинът добива все по-голяма популярност в света. Фотофензините (думата е образувана при сливане на думите фен и мегазин) са периодично или непериодично независимо издание, в настоящата изложба са един от видовете в жанра и представляват проекти на фотографи, отпечатани върху хартия. Както и при фотокнигите, тиражите им са ограничени и не се разпространяват масово. Платформата "Фанзинат", която представя изложбата в България, обединява хора, заинтригувани от книги, печат и фотография. Експонатите у нас са подбор от тяхната колекция от фотографски самоиздания, независими издания и фензини, събирани от 2010 г. В нея са включени първите издания, които попадат в колекцията, както и различни като метод на изработка фензини, онагледяващи разнообразни форми и естетика при направата им.

Фотокнигите ще бъдат изложени до 19 юни. След това ще бъде ексонирана изложбата на една от участничките във фотографския колектив "Магнум" - испанката Кристина Гарсия Родеро. Под заглавие "С отворена уста" тя ще бъде показана в Националната галерия - Двореца от 15 юни до 23 юли. Изложбата й насочва поглед към една от най-експресивните части на човешкото тяло: устата, способна да изпише на лицето ни пълния спектър емоции - от радост през гняв до ужас. Интересът на Родеро към културните обичаи по света преди 3 години я доведе у нас и за проект, посветен на кукерите.
813
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД