:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 312
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кметове искат електронни обществени поръчки

Бизнесменът Ивайло Пенчев, който обяви тези дни, че електронните търгове са спасението от корупцията при обществените поръчки, набира подкрепа. Кметът на община Горна Малина Ангел Жиланов и партия "Зелените" вчера приветстваха инициативата. Собственикът на Walltopia и Auxionize съобщи, че до Коледа ще направи платформа за електронни обществени поръчки и е готов да я подари на държавата.

"Това освен че ще направи поръчките по-прозрачни, ще облекчи и работата на администрацията", обясни Жиланов, който е кмет от партия "Зелените". Съпредседателят на "Зелените" Владислав Панев също смята, че е-търговете са начинът да се разбие корупцията в обществените поръчки. Панев е убеден, че онлайн платформа за прозрачни, открити и честни обществени поръчки е хиляди пъти по-ефективна от всичко, което политиците измислят, "за да намерят служби за верните си другари".

"Това ще свали цените с поне 30% и ще премахне всички корупционни схеми, в които са оплетени обществените поръчки в момента", уверен е шефът на "Уолтопия".

843
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД