:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 161
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МОК ще получи $200 млн. от нов спонсор

"Интел" сменя "Макдоналдс", който сложи край на 41-годишното партньорство
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
"Макдоналдс" ще остане като спонсор за зимните олимпийски игри в Южна Корея през февруари догодина, но само на местния пазар, след което прекратява взаимоотношенията си с МОК.
Международният олимпийски комитет е близо до подписване на договор с нов основен спонсор. Според няколко световни медии технологичната компания "Интел" ще стане един от т.нар. топпартньори на МОК. Очаква се новият спонсор да се присъедини към останалите в елитния списък, в който се влиза срещу около 200 млн. евро за период от 4 години.

През януари "Интел" обяви нова стратегия, като целта е чрез спорта да се рекламират продуктите на компанията, която произвежда микропроцесори. Изпълнителният директор на компанията Брайън Крзанич е в основата на сделката, която се очаква да влезе в сила още в началото на следващата година, преди старта на олимпийските игри в Пьончан (9-25 февруари).

"Интел" най-вероятно ще замени "Макдоналдс", който изненадващо реши да сложи край на 41-годишното си партньорство с МОК. Веригата за бързо хранене за първи път става спонсор на олимпийски игри през 1968, а от 1976-а насам беше сред главните партньори на МОК.

През 2012 г. "Макдоналдс" подписа нов договор с МОК за 8 години, според който трябваше да плаща по 100 млн. долара за всеки двугодишен цикъл със зимни и летни олимпийски игри. От компанията обаче изненадващо решиха да го прекратят три години по-рано.

Те ще останат като спонсор на зимните игри в Пьончан през 2018 г., но само на корейския пазар, а освен това ще имат заведения в олимпийския парк и селото на спортистите. Официалната причина за прекратяването на договора е промяна в стратегията на "Макдоналдс" и съкращаване на разходите.

"Разбрахме, че "Макдоналдс" иска да се съсредоточи върху различни бизнес приоритети. По тази причина взаимно решихме да се разделим. Финансовите параметри при прекратяването на договора бяха приети и от двете страни", се казва в официалното изявление на МОК.

След новината за прекратяването на сделката от комитета обявиха, че няма да бързат с намирането на нов спонсор. С оттеглянето на "Макдоналдс" МОК има общо 12 топпартньори, а се очаква след сделката с "Интел" те отново да станат 13. Програмата за генерално спонсорство е донесла общо 1 милиард долара на МОК за предишния олимпийски цикъл - от 2012 до 2016 г.
881
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД