:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 175
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

FIVB променя драстично Световната лига от 2018 г.

България ще запази мястото си в елитния волейбол само при мъжете, жените отпадат от "Гран при"
Чисто нов формат ще има Световната лига по волейбол през 2018 г. От международната федерация (FIVB) ще променят регламента на най-комерсиалния турнир за национални отбори при мъжете за втори път през последните 4 години. След като през 2013 г. общата групова фаза бе заменена с три дивизии със система на изпадане и изкачване, от следващия сезон турнирът отново ще се върне към корените си.

Планът е Световната лига да се състои от четири групи с по четири отбора, като 12 от тях да имат т. нар. недосегаем статут, т.е. да са постоянни участници независимо от представянето си. Почти сигурно това ще са тимовете на Франция, Бразилия, Сърбия, Русия, САЩ, Полша, Аржентина, Иран, Италия, Китай, Япония и Германия. Останалите четири отбора ще са на България, Канада, Австралия и Корея, които обаче всеки сезон ще трябва да защитават местата си с подобаващо представяне.

От сегашния състав на елитната дивизия, в която през последните три сезона играха по 12 отбора, отпада единствено съставът на Белгия, заел 7-о място в крайното класиране. Вместо него ще бъде включен тимът на Германия, който през 2016 и 2017 г. игра в трета дивизия, след като предходната година реши да се оттегли от турнира и да съсредоточи усилията си върху участието на Европейските игри в Баку `15, където спечели златните медали.

За разлика от Световната лига в еквивалента при жените - турнира за "Гран при", България със сигурност няма да намери място сред отборите в Топ 16, които ще оформят елитната надпревара през 2018 г. Има вероятност националките да бъдат допуснати до квалификационни турнири.

Късно снощи мъжките национали трябваше да се приберат от Аржентина, където приключиха участието си в лигата този сезон. Въпреки че не можа да се класира за финалите в Куритиба (Браз, 4-8 юли), тимът ни излъчи някои от водещите волейболисти в индивидуалните класации. Центърът Николай Николов завърши като блокировач №1 през 2017 г., след като направи средно 0,74 блокади на гейм (25 от 125 опита). Втори завърши Иляс Куркаев (Рус) с 0,71 (25 от 91).

Цветан Соколов пък е №2 сред най-резултатните състезатели с общо 147 т. Първи е Стефан Бойер (Фр) със 165.
1
999
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
21 Юни 2017 15:22
Беше ми чудно защо решиха да променят правилата, докато не прочетох, че италианците са се класирали на последното място и по сегашните правила трябваше да играят във втория ешалон. Какви ли лупинги не правим само и само да угодим на своите си любимци!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД