:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 155
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БФС обяви "ЦСКА-София" за правоприемник на "Литекс"

Фенове на отбора се организират за протест в Швейцария срещу "своеволията" на УЕФА
СНИМКА: CSKA.BG
Факсимиле от лиценза на "ЦСКА-София" за сезон 2017/18, с който клубът не е допуснат до евротурнирите, но му се разрешава да участва във вътрешното първенство.
След близо година мълчание или увъртане по темата президентът на БФС Борислав Михайлов най-сетне изплю камъчето и призна, че съюзът счита "ЦСКА-София" за приемник на "Литекс", както се наричаше клубът до миналото лято, преди да бъде преименуван и преместен в София. В същото време Михайлов посочи, че в БФС броят отбора за ЦСКА, тъй като си бил сменил името.

"ЦСКА-София" при нас не е нов клуб, а правоприемник на "Литекс". Те не са нов отбор, по българското право те са правоприемник на "Литекс". За пред УЕФА са нов отбор, защото там се появява нов отбор с името ЦСКА. Ние не го приемаме за "Литекс", ние го приемаме за ЦСКА, защото си е сменил името", заяви той след заседанието на Изпълкома вчера.

Михайлов се постара да покаже, че всячески се е опитал да помогне на "ЦСКА-София" да получи лиценз: "От мен каквото зависи, съм го направил. Направил съм каквото може и в лични разговори, но това не е дало резултат, както виждате. Не ми се ходеше в Стокхолм на финала за Лига Европа, но отидох, за да говоря с президента на УЕФА и лицензионната комисия за ЦСКА. Ние мислим, че сме прави, а УЕФА твърди, че тя е права. Това е решение на Нион. Ние получихме писмо 12 минути преди жребия, че ЦСКА няма да бъде допуснат. Според УЕФА това не е санкция, а така пише в наредбата".

Думите му обаче влизат в противоречие с удостоверението, което клубът е получил от лицензионната комисия на БФС. От "ЦСКА-София" дори го пуснаха на сайта си. Там пише, че по решение на УЕФА от 29 май "ЦСКА-София" не е допуснат до участие в евротурнирите. В същото време на клуба е разрешено да участва в националните първенства и турнири в системата на БФС. Именно последният текст вероятно ще обезсмисли идеята за обжалване пред Спортния арбитражен съд.

С това се оборват всякакви теории, че УЕФА е спряла българския отбор ненадейно и без предупреждение, минути преди жребия за Лига Европа. Просто минути преди процедурата "ЦСКА-София" официално е заменен със следващия по право отбор в класирането на Първа лига - "Дунав", на база на решението от 29 май.

Но това явно по никакъв начин не искат да го приемат в "ЦСКА-София", поне публично. В клубния сайт УЕФА бе обвинена в "откровено беззаконие" и се твърди, че срещу клуба и феновете е предприета "абсолютно незаконна кампания". Във "Фейсбук" главният мениджър Стойчо Стоилов дори окачестви случилото се като "криминално изваждане от Лига Европа" и обяви, че и бездруго се чакало по-сериозен инцидент, провокиран от фенове, за да бъдел изваден отборът от първенството.

Това не стигна и вчера на клубния сайт се появи призив. В него феновете на отбора са приканени да се съберат днес и да тръгнат към Швейцария на протест пред централата на УЕФА. Автобусите били осигурени, но не се казва от кого. "Всички трябва да разберат, че никой не може да се подиграва с нас! Нека да покажем на самозабравилите се чиновници в УЕФА, че няма да търпим своеволията им", се казва в обръщението.

В цялата ситуация стана ясно, че най-адекватно са действали от "Дунав". Те са наели адвокатска кантора, за да изготви искане до УЕФА клубът да заеме мястото на "ЦСКА-София", ако бъде потвърдено изваждането на столичния клуб.
СНИМКА: CSKA.BG
Забавилият се заради объркани полети колумбиец Густаво Кулма се завърна в "ЦСКА-София" след кратката почивка и се присъедини към лагера на тима в Австрия. Нападателят трябва да играе още в днешната контрола срещу "Зенит" от 19 ч. наше време.
6
1356
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
20 Юни 2017 20:18
МалчОГана, оплака ли се на Бай Хой?

Мили Бай Хой, стопиха ми шекеря!
20 Юни 2017 20:24
Разликата между картечницата "Шварцлозе" и картечницата "Максим" е една и съща.

Разликата между "ЦСКА-София" и "Литекс" е една и съща.
21 Юни 2017 07:46
БФС обяви "ЦСКА-София" за правоприемник на "Литекс"

СЕГА Тирето има ли 4 титли или няма?
21 Юни 2017 07:52
(снимка: натиснете тук)
21 Юни 2017 08:39
Теодор Дришу думаше
"Дриша, ле Дриша, микренец,
я си вземи ментетата ментета,
още ГМО-та, вземи си Стоилас Стойката
па се от Европа мащай"
21 Юни 2017 11:15
Не следя много отблизо БГ футбола.Някой може ли потвърди,аз си мисля,че има отбор с подобно име-Литекс,дето се състезава в по-долните дивизии.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД