:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 136
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Студио 5 в НДК показа "Умиращ трудно"

Комедията от пишещ на руски украинец е пълна с абсурди
Снимка: Театърът
Актьорите, професионални и не толкова, от комедията "Умиращ трудно".


Студио 5 в НДК показа снощи като повторение на премиерата спектакъла "Умиращ трудно". Пocтaнoвкaтa e в жанра "чepнa кoмeдия", и е с автор родения в Украйна, но пишещ на руски Анатолий Крим. Зрелището е каскада от нелепици и конфузни ситуации - в продължение на час и половина зрителите разбират, че както животът, така и смъртта могат да са забавни. И да се "преживеят" с усмивка. Действието се върти около погребалната агенция с находчивото име "Парадайз". Нейният ръководител е полужив-полумъртъв от прекалена употреба на водка. В ролята на веселата вдовица Лиза е Станислава Ганчева. Един от абсурдите е, че тя отначало научава, че мъжът й и мъртъв, а впоследствие се оказва, че за тази информация е виновна водката. Мъжът й си е жив, но през това време тя се отдава на живот, защото погребалната агенция й предлага като екстра "утешител". Който пък й отделя специално внимание, което й е липсвало, докато е била омъжена. Същинските въпроси, на които комедията търси отговор са: Какво става, когато водката, колкото и качествена да е, се налива с лявата ръка и най-вече в безумно количество? Какво бихте направили, когато жена ви, която е семпла, работлива и послушна, се превърне в сексбомба и по петите й върви мазен сваляч, който иска да ви я отмъкне? Как бихте променили решението й да ви напусне, когато дори милионите не помагат? Обичат ли ви роднините и приятелите, или "обичат" да пият за ваша сметка? Зрителите намират своите обяснения, ако не са заети да се смеят от недоразуменията на сцената.

От петимата изпълнители само Станислава Ганчева, Теодор Папазов като Аркадий и Иван Матев в ролята на Санитаря са професионални актьори. Петър Попов - чичо Паша, е бивш музикант в група "Атлас", а Утешителят Павел Владимиров е дългогодишен водещ в Нова телевизия и БНТ.

Авторът Анатолий Крим пък е известен съвременен руски писател. Той е роден в украинския град Виница на 2 септември 1946 г. През 1974 г. завършва Московския литературен институт "Максим Горки", по-късно е приет за член на Съюза на писателите на СССР. Сега е главен секретар на Съюза на украински писатели. По негови сценарии са снимани пет игрални филма, а романите му и сборниците с неговите разкази са издадени в тираж над четиристотин хиляди екземпляра.
918
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД