:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,502,089
Активни 124
Страници 814
За един ден 1,302,066
Писмо от “България”1

Кой смее да се прави на Хитлер

Димитри Иванов
В Пета мъжка имахме час по логика. После в междучасието измисляхме нелогични съждения, за да се смеем. Измислихме "Разликата между кокошката е една и съща, защото двата й крака са еднакви, особено единият". Бяхме малки момчета, измисляхме малки глупости. Властниците са големи момчета и измислят големи глупости. Български депутати се задавиха от праведен гняв, че някой се правил на Хитлер. Те трябваше да се възмутят и от Чарли Чаплин; той непрекъснато се прави на Хитлер във филма си "Великият диктатор".

В САЩ измислиха глупостта: Марк Твен написал за приключенията на Том Сойер, Хък Фин и Negro Jim по Мисисипи, но политкоректно не е негър, а афроамериканец, затова вън тази книга от библиотеките. Сега измислиха, че руснаците им били виновни Тръмп да стане президент, затова дайте да ги наказваме. За да го харесат във Флорида, Тръмп всъщност каза, че думата на САЩ пет пари не струва. Отрече историческия договор с Куба, макар че още от римското право е Pacta sunt servanda, договорите са да се спазват.

Когато измислихме и глупостта за кокошката, трябваше да кажем "Пепел ни на езика" и да чукнем на дърво да не чуе дяволът, но не чукнахме. Отидохме в казармата и ни казаха, че "Разликата между картечницата "Шварцлозе" и картечницата "Максим" е една и съща."

Сега патриоти от кол и въже глаголстват за задължително военно обучение. Форумци кълчат българския език с просторечия, мислейки се за остроумни.

Онзи ден приятели ми дойдоха на гости и ме замъкнаха на закусвалня, понеже децата им искаха Биг Мак с чипс и кола. Хлапак и хлапачка седнаха срещу мен и си поръчаха Left chicken drumsticks, леви пилешки бутчета. Полюбопитствах защо леви; едно време имаше пилета, ярки и кокошки и те отвсякъде бяха вкусни.

Обясниха ми, че сега нямало free range chicken, а бройлери, но не всичко можело да механизира, инжектирали ги ръчно, и то в дясното бутче, щото им било по-удобно. С какво ги инжектират? С разните там гадости - антибиотици, хормони, обясниха ми. Те ме попитаха защо нито ям, нито пия кола. Vegan ли съм. - Дори обикновен вегетарианец не съм - казах. - Тогава защо? - Защото колата не е за пиене, а за един splash в чашата с ром. И съм на диета. - На каква? - Много строга. Ям само когато нещо ми се прияде. - Какво? - Все едно, стига да е с буквата "с". Супа, салата, сандвич със солена сланина.

Децата прихнаха. Бяха малки, още не бяха оглупели. Майка им изпадна в умиление, че има такива весели деца. Стана, прегърна ги през раменете и додаде от стихотворението на Рембо: "а" - черно, "е - бяло "и" - червено, "ю" - зелено ....

- А пък "ф" е да си прост като фасул и футболен фен - додадох аз и погледнах към мъжа й. Настъпи тягостно мълчание. - "Кажи нещо" - каза ми жената, но като ми кажат така, не зная какво да кажа. "Копче", казваше приятелят ми Шушми, когато му казваха: Кажи нещо. Но отдавна не съм хашлак, че да отговарям така. Предния ден имаше концерт на американската певица Ариана Гранде в Манчестър. - Защо момчетата освирквате певците от възторг, защо момичетата пищите от удоволствие - запитах. - Защо питаш? - За да разбера вашия body language. Ако кажете: "Защото другите правят така", ще си кажа, че сте инжектирани бройлери.

Как ли ще оглупеят умничките деца, когато пиарките и рекламаджиите ги инжектират с простотии? Езикът на жестовете, the body language казва много.

Рет Бътлър хванал ръцете на Скарлет О'Хара и казал съчувствено "Работила си като негър". След войната между Севера и робовладелския Юг негрите не искали да оберат памука, повярвали на янките, че щом са свободни като белите мъже, вече могат да посягат на белите жени, както българите повярвахме на доморасляците-демократи, че след като Тодор Живков е паднал, ще живеем както в белите европейски държави, които впрочем вече не бяха бели. В Атланта Скарлет преживяла опит да й посегнат и белите джентълмени от Ку-клукс-клан препасали револверите, метнали се на конете и пришпорили към негърското гето. Така възникнало гражданското общество; ако чакаш на правосъдието, има много да чакаш.

Първият демократично избран български президент Желю Желев каза: "Ще върнем земята в реални граници и..."

После Филип Димитров, който имаше брада и написа "Ибо живяха Господи", обясни НАТО така: "Тръгват американските момчета, след тях вървят българските момчета и..."

Симеон каза: "800 дни и..."

Детинщини.

Но всички идваме от нашето детство, казва една загадъчна приказка. По-загадъчна е само приказката на Джеймс Бари за Питър Пан и Уенди, момчето и момичето, които не искали да пораснат и останали деца.

Дадох я да я прочете на съученичето ми Тони и Тони каза на майка си: И аз искам така. Аз да съм все във второ отделение, ти да ми правиш закуската и после с Джимо да ходим заедно на училището "Свети Седмочисленици" и в междучасието Джимо да се бие и аз да викам за него, щото ми е приятел. Майка му го прегърна и каза: "Тони и аз искам да съм все на 28 години, но не може." Тя беше много хубава жена, "парясница" (тази дума не я разбирах); тя и Тони живееха в една единствена стая в къщата на ъгъла на "Графа" и "Мальовица", едничката им картина беше една голяма реклама на одеколона "Мусон Лавендел" - жена в зелена рокля, която те гледа в който и ъгъл на стаята да отидеш.

Когато с Тони станахме студенти, научихме за теорията на конвергенцията - социализмът постепенно ще заприлича на капитализма, капитализмът постепенно ще става социален и така двата строя ще си заприличат и няма да има атомна война. Но нашият социализъм не се пукна като балон, а спихна, went away not with a bang but a whimper. После у нас настана див капитализъм, а сега западняците казват: "Тероризмът няма да ни промени, не се боим от него", както едно време, когато СССР нямаше атомно оръжие, ние скандирахме "Не се боим от атомната бомба" и след митинга се майтапехме: Увиваме се в бели чаршафи и спокойно, без паника тръгваме към гробищата.

На "генерал" Бойко Борисов европейските лидери му казвали "конграчулейшънс" и че когато изпълним критериите, ще ни пуснат в чакалнята за еврозоната. Какво има в тази чакалня?

Веднъж Даниела Кънева ме заведе при художника Здравко Мавродиев. Приказливата Даниела каза: Джимо, кажи и ти нещо. Не можах да кажа нещо. Здравко натисна няколко копчета и се чух да казвам каквото бях казал по телевизията - че Касиус Клей (после той стана Мохамед Али) казал, че преди да стане световен шампион, ял "коблър" - презрели праскови с мляко и мед от диви африкански пчели, затова танцувал по ринга и ужилвал противника.

В жилището на Здравко имаше табелки от жп чакалня. "Не плюй по пода! Касса" (с две "с"). Началникъ."

На гара Катуница ги имаше същите, даже табелка "Нужникъ". Но не се сетих да ги отвинтя и открадна, че сега да са вкъщи и да разсмиват приятелите, които ми идват на гости с бутилка.

По електронните медии някакви рекламаджии казват "Сърфирай на четири джи и шервай с приятели" (share with friends). С приятелите ми не шерваме бутилката, изпиваме я и псуваме скудоумните рекламаджии и рекламодатели, които мърсят "езика свещен на нашите деди".

DI copyright

 Чарли Чаплин окарикатури Хитлер във филма си "Великият диктатор".
 Картечницата “Максим” беше много тежка , когато я носех на гръб по пътеката към връх Амбарица. Привилегированите като Сергей Станишев и Соломон Паси изклинчваха от казармата.
 Рембо написал стихотворение, че всяка гласна буква има свой цвят
 Вивиан Лий и Кларк Гейбъл в "Отнесени от вихъра", най-успешната книга и филм на всички времена
 Приказката за вечните деца Питър Пан и Уенди
96
32307
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
96
 Видими 
20 Юни 2017 19:48
Когато с Тони станахме студенти, научихме за теорията на конвергенцията - социализмът постепенно ще заприлича на капитализма, капитализмът постепенно ще става социален и така двата строя ще си заприличат


Само че, както забеляза мъдрият народен умотворец, капитализмът продължи да прави социални грешки, а социализмът капитални и работата се разсъхна.
20 Юни 2017 19:49
Маисторе!
20 Юни 2017 19:52
Кой смее да се прави на Хитлер

Тая писаница да не е поръчана от Президентството. В защита на Румен-радевите съветници...
20 Юни 2017 20:12
щурчо
20 Юни 2017 19:52
Тая писаница да не е поръчана от Президентството. В защита на Румен-радевите съветници..
Или е възмущение .. то куцо и сакато взе да се прави на Хитлер ..
Ами не трябва ли, да има малко дистанция ..

20 Юни 2017 20:14
Форумци кълчат българския език с просторечия, мислейки се за остроумни.Тук Стефко е прав! Oui c`est ca!
20 Юни 2017 20:20
"белите джентълмени от Ку-клукс-клан" !!!! Г-н Иванов , май ще има призиви за оставка...
20 Юни 2017 20:25
Ами не трябва ли, да има малко дистанция ..

Мхъ, Радев кани Путин на посещение при съветници дето се правят на хитлеристи. И Батюшката нема нищо против. Прочее големите неонацистки сборища биле у Петербург. Голем маскарад.
20 Юни 2017 20:28
А бе догодина я камилата ,я камиларо...пърдон. Я Генерало , я подполковнико!!
20 Юни 2017 20:34
Да -
Цвърко,
що си мисля, че Радев кани Путин в България, а не при някакви си съветници?
------------------
Сайтът на Генек

20 Юни 2017 20:38
Форумци кълчат българския език с просторечия, мислейки се за остроумни.

Това е написано за тебе, турчо, не се прави на улаф!
20 Юни 2017 20:42
На бат Джимо аверите с Макдоналдса сто на сто не говорят енгилизки (старите, не децата) и поради тази причина международното и изобщо световно познание е ограничено до руски сайтове само където могат да прочетат глупости за ръчно инжектираните цъйплюнки.
Децата им са мързеливи да проверят в нета и верват на старите безпрекословно.
Фамилна обремененост.
Тука требе да се напомни че най-най-основната разлика между Запада и Изтока е в отношението "млади-стари".
На Изток е старите карат влака - младите цалуват ръка и слугуват.
На Запад младите са свободни да правят каквото искат с живота си.
Не казвам кое е добре или зле.
Иначе за пилетата пише:
Chickens scratch with their right leg, thus building up muscle with makes the meat tougher, hence the left leg is more tender.


Глупост е също, ама това за инжекциите е глупост на квадрат.
Извинявай, бат Джимо.
20 Юни 2017 20:43
И теа покрай Путин, Дугин и Жириновски са хитлеристи.
Та с Радев са си лика-прилика кат два стръка иглика...
20 Юни 2017 20:51
Не ща да се занимавам с понятието, но все пак никой никога у нас не говори за посткомунизма. А това е нещо жестоко и дълго ще го патим, колкото и да се преструват мнозина и да ни правят на балами.
20 Юни 2017 20:53
Каква е разликата между крокодила?
Че е повече дълг отколкото зелен.
(Дълъг е и отгоре и отдолу, а е зелен само отгоре.)
Нима?
Ма.
20 Юни 2017 21:05
Майските закони са група закони, отнасящи се до руските евреи в пределите на Руската империя и въведени от цар Александър III на 15 май 1882. Те засилват политиката на системна дискриминация на евреите, започната със създаването на Линията на уседналост. На евреите е забранено да живеят в села и в градове с по-малко от 10 000 жители. Наложена е еврейска квота за достъпа на евреи до висше образование и за упражняване на определени професии. Тази царска политика под формата на „магическа формула“ е приписана постфактум в масовото съзнание и култура на руския юрист и държавник Константин Победоносцев с цел „една трета от евреите да емигрират, една трета да се покръстят, а една трета да умрат от глад“. В периода от 1881 до 1920 около два милиона евреи напускат Русия, повечето от тях за Съединените щати.

Хитлеризъм от времето на император Александър III...
20 Юни 2017 21:10
щурчо
20 Юни 2017 20:43
И теа покрай Путин, Дугин и Жириновски са хитлеристи.
Та с Радев са си лика-прилика кат два стръка иглика...
Верно ли бе? ..

Радев ? .. е ей такъв .. "
«Удивительная память» Гитлера и «поразительное знание деталей», отмеченные всеми историками, требует, тем не менее, тщательного анализа. У Гитлера была не просто великолепная память. Он обладал выходящей за рамки нормального способностью к запоминанию с одной весьма характерной особенностью. ..
.. Позднее идеолог нацистской партии Розенберг сообщал, как Гитлер получал свои знания: «В Мюнхене в "эпоху борьбы" он заказывал, например, всю имеющуюся литературу о флотах всех стран мира. Затем он в течение недели ежедневно изучал ее до четырех часов утра».
В данном случае под учебой подразумевалось, что Гитлер просматривал бесчисленное количество страниц и запоминал их до конца жизни. ..

... Еще Кубицек отметил, что в фотографической памяти будущего фюрера одинаково хорошо сохранялись как «незначительные малые архитектурные элементы», так и большие куски текста: «Случалось, что Гитлер дословно цитировал мне большие куски текста из писем или дневников Вагнера»..

Щурчик, кефиш бате, заради дето си фен як на Радев .. па гледам те - и на Дугин и на Жирик ... ама си има разлика , Адолф е бил един - те са други ..
Первой же книгой, которую Гитлер прочел сразу после вступления в должность рейхсканцлера в 1933 году, стал государственный ежегодник. Впоследствии он свободно цитировал в своих выступлениях содержащиеся в этом справочнике сравнительные статистические сведения о населении различных федеральных земель.


Детальными познаниями в области флота Гитлер привел в полное замешательство своего военно-морского адъютанта Карла-Ешко фон Путткамера: «Он знал практически все большие корабли всех крупных военных флотов мира, причем держал в голове данные об их водоизмещении, скорости и вооружении. Также он помнил характеристики их вооружения, особенно дальность стрельбы и пробивную способность корабельных орудий».

Во время визита в Италию в мае 1938 года Гитлер присутствовал на параде военно-морского флота в Неаполе. Т «Фюрер поверг в удивление и замешательство итальянских офицеров своими детальными познаниями их кораблей».

Подобные способности Гитлера произвели соответствующее впечатление и на военного летчика Геринга. Уже в Нюрнберге, находясь в тюрьме как военный преступник, он вспоминал: «В голове Гитлера хранилась информация о вооружении, бронировании и скорости всех значительных военных кораблей мира. Так он мог с ходу перечислить все характеристики какого-нибудь бразильского крейсера».

Конечно, можно считать поразительные познания Гитлера плодом длительного изучения предмета и утомительного зазубривания.
Однако свидетельство военного адъютанта Герхарда Энгеля, в то время еще майора, полностью исключает возможность нормальной учебы хотя бы в одном конкретном случае.

Вечером 4 октября 1941 года Адольфу Гитлеру доставил и новейшую «красную книгу» — справочник по вооружению, который он пролистал перед сном.
Утром следующего дня адъютант был повергнут в состояние, близкое к шоку: «Это невозможно себе представить, но фюрер свободно оперировал всеми цифрами, которые содержались в этой огромной книге. Он совершенно ясно помнил все сведения, вплоть до объемов производства патронов для пистолетов»
20 Юни 2017 21:20
де да бяха само сергей станишев и соломон паси изклинчили казарматта. доколкото разбрах, сегашният военен министър, дето толкова се пъне да връща наборната служба, и той я изклинчил, ерго, на чужд гръб и сто тяги ....
20 Юни 2017 21:30
Щурчи, хитлеризмът не е само геноцид на евреите/за което все-повече се публикува, че е лъжа/, но и Нов световен ред. И тук идва логиката - как изтребените въвеждат по света Хитлеровият Нов световен ред! Нелогично.
20 Юни 2017 21:41
Смятам "Великият диктатор" за най-добрия филм на Ч. Чаплин. Актуален е и сега. Перфектно описва грандоманите. Хитлер е бил сравнително скромен.
20 Юни 2017 21:51
Глупост е също, ама това за инжекциите е глупост на квадрат.
Извинявай, бат Джимо.

Как ще да е глупост? Баш сега във времената на кулинарния и диетологичен разврат не се допуска да се ядат вратни свински пържоли , щото там ги инжектирали всички прасета с намк`воси.... ми няма да лъжат хората те да не са прости чатаджии в долнопробен чат!!!
Аз пък ги ям , ама през ден щото много обичам и свински гърди с кост на скара... ама много!!!
20 Юни 2017 21:55
Трябва да оставяш всичко да отлежи поне месец. Ако много си гладен, нагъвай уши и крака. И опашки, те са най-безопасни.
20 Юни 2017 21:55
Нелогично.

Максим Кранс, РИА Новости
Руските неонацисти се канят да отбележат традиционния си празник – рождения ден на Хитлер и се подготвят за масови акции срещу чужденци.
Три седмици преди Деня на победата над фашизма руските нацисти смятат да отбележат своя традиционен вече празник - рождения ден на Адолф Хитлер. Миналата година паметта на германския фюрер беше почетена кажи-речи съвсем официално - митингът в негова чест беше разрешен от московските власти. Ако съдим по оживените дискусии във форумите на сайтовете на скинхедс, неонацистки и “патриотични” организации, на този 20 април екстремистите подготвят масови акции и нападения срещу чужденци и лица с външност, различна от тази на “титулната” нация.
Когато в края на 80-те видяхме из улиците на Русия яки момчета с бръснати глави и свастики на ръкавите (макар и леко променени), мнозина изпаднаха в истински шок. Цялата история на страната ни, традициите, възпитанието, най-накрая и народната памет сякаш сочеха, че подобно нещо е невъзможно у нас - не, не може да никне фашизъм на една земя, тъй обилно полята с кръв по време на Великата Отечествена, в една страна, където живеят над сто нации и народности.

Те това е много логично. Мдаа...
20 Юни 2017 22:02
Да те инжектират пиари и рекламисти с глупости е точно толкова вредно, колкото и да те инжектират постоянно с едно и също, пък било то и хубаво написано, четиво.
20 Юни 2017 22:04
Шако,
Обади се на Домусчиев (оня, дето и футболен клуб има) и го питай какво вари в комбината си в Пещера! От времето 1985-1990), когато аз се опитвах на място, в Китай, на китайците да продавам монензин и тилозин (продукция на пещерския завод, тогава в състава на ТПО ФАРМАХИМ) мина бая време, но добре помня, че двете субстанции са АНТИБИОТИЦИ, и, второ, че специално МОНЕНЗИНЪТ беше предназначен ОСНОВНО за БРОЙЛЕРИ!!!!

Сега може Домусчиев и по-следващи поколения ветеринарни антибиотици да вари, но 85-90, споменатите два бяха основни! Тилозин вареше само ЕЛИ-ЛИЛИ и ФАРМАХИМ! Оставям на теб да отгатнеш коя от коя бе гепила щама му!
20 Юни 2017 22:06
Бачо Джимо си е майстор и това си е!
Как обаче Крум Зарков и Корнелия още не са се сетили да поискат оставката на Чарли Чаплин. "Ние сме принципни" така казват те.
20 Юни 2017 22:07
Европейският се е свършил, че си се вторачил в руския? Ти него остави го на руснаците.
Европейският, Щурчи, европейският! Той не се е дявал никъде. Него гледай!
20 Юни 2017 22:08
Не е редно да очакваме от автора да си промени възгледите. По принцип човек се учи бавно, и ненаучен умира. Щото и светът се мени. На туй отгоре някои се опитват да го менят. По свой мерак. То е друго.
20 Юни 2017 22:45
"Защо момчетата освирквате певците от възторг, защо момичетата пищите от удоволствие - запитах. - Защо питаш? - За да разбера вашия body language. Ако кажете: "Защото другите правят така", ще си кажа, че сте инжектирани бройлери."

***
Едно време когато нямаше още ФСБ идваше една италиянска група (Пух или Пу както ви харесва). Гледах концертите и на двете турнета в зала "Универисада". Та на първия тур всичко си беше нормално и по български, на втория - типичното кресчендо за италиянската публика. Никакъв боди ленгуидж, просто подражание - защото някои които били куул правели така. За наше щастие бройлерите във всяка нация преобладават. Иначе нямаше да има Рембо... Друг въпрос е колцина са чували за него.

***
"Симеон каза: "800 дни и...""

***
Чух че една позакъсняла обожателка или предвидлива леля му била подарила ябълка за рождения ден барабар с някакви нейни писания от конференция на ДПС (не разбирам връзката сигурно защото отдавна вече не съм на терен). Аз бих му подарил борова шишарка, но пропуснах да се самопоканя (щото други заслуги си нямам) на юбилея. Разбирам че вече единствения му внук с българско име (от цели 11) е готвен пак да спасява популацията щото знаел езици и бил прекрасен танцьор - демек бил готов за политик и спасител (май според испанската преса). Ако доживея да видя и тоя БГ мизансцен ще си опиша боди ленгуиджа тук. Надявам се и по-младите българи да го преживеят.

ВЕРВАЙТЕ...
20 Юни 2017 22:51
taidzi
20 Юни 2017 20:51
Не ща да се занимавам с понятието, но все пак никой никога у нас не говори за посткомунизма. А това е нещо жестоко и дълго ще го патим, колкото и да се преструват мнозина и да ни правят на балами.

***
Искрено вярвам, че бананите са в изобилие.
20 Юни 2017 22:58
Съдийка пита провинил се дядо от с.Сусам,Хасковско:
- Друг път влизал ли си в съд?
- Влинал съм, кък дань съм влинал.
- В какъв?
- В лахньва каца, в къф?! / в каца за зеле/
- Женен ли си?
- Женет съм за адно женску.
- Че кой се се жени за мъжко?!
- Кък кой?! Мойта сесра е женета за мъжку.
- С теб няма да се разберем, ами кажи защо си откраднал водопроводните тръби от гробището?
- Ама ти дань си луда, ма?! Да с чуала умрял да пий уда? Заккох ни са се тръби, а?
Съдийката се хванала за главата и избягала от залата.
20 Юни 2017 23:02
Даа. Здравата логика.
20 Юни 2017 23:15
ПП
Всички птицеферми дават на пилетата постоянно антибиотици (като Тилозин) и коксидиостатици (като Монензин), защото ако почне епидемия-няма спасение.
Растежните хормони са нещо друго, дават ги и на прасета и др. според евронормите (надявам се).
20 Юни 2017 23:25
Шамарче,
антибиотици за пилета и всяква друга гад има отколе.
Ама това как им бият инжекциите в десните крачета на милиони цъйпльонаци си е пржстжтша, с извинение. Тоа лаф само в бат Джимовия московски кръжец може да фане дикиш.
Бат Джимо там го играе нещо като лорд, щото само той от сичките знае и ползва западни езици.
По майтапа ще познаеш човека казваме в нашта маала.
20 Юни 2017 23:27
Ще видим колко ще ви е смешно като излезе "Великият Диктатор 2" с Путин?
20 Юни 2017 23:30
Ник, ма ман - наверно с теб в главната роля.
20 Юни 2017 23:51
Другарят Умберто Еко го е казал много добре в "Името на розата" чрез незабравимия Jorge de Burgos.

Jorge de Burgos: Laughter kills fear, and without fear there can be no faith because without fear of the Devil, there is no more need of God.

William of Baskerville: But you will not eliminate laughter by eliminating that book.

Jorge de Burgos: No, to be sure, laughter will remain the common man's recreation. But what will happen if, because of this book, learned men were to pronounce it admissable to laugh at everything? Can we laugh at God? The world would relapse into chaos!


Който се смее на Фюрера, утре и на Путин ще се смее. Смехът е безбожен и трябва да се забрани.
21 Юни 2017 00:18
" Картечницата “Максим” беше много тежка , когато я носех на гръб по пътеката към връх Амбарица."

Кому е нужно това? Този или който и да е друг модел на "Максим" тежи минимум 42-3кг. Или пък, че малкият ДИ бил бесен таркалджия и че едва ли не всяко междучасие чукосвал някой малък отворко. Да не говорим за хилядите преплувани мили в басейна или 20-те лицеви на една ръка....Всеки, който е виждал ДИ е наясно, че практикуването на спорт всява тих ужас в него. Не се сещам за друг подобен случай. Виж примери за обратното - бакшиши, които се правят на умни, плочкаджии, говорещи за геополитика, милиционери, разбиращи от история и пр., да, дал Господ. Но слабоват интелектуалец с възголяма глава, който иска да е нинджа, май няма друг.
21 Юни 2017 00:31
Който си го може, го може Благодаря Майсторе за писаницата....
21 Юни 2017 01:46
Виж примери за обратното - бакшиши, които се правят на умни, плочкаджии, говорещи за геополитика, милиционери, разбиращи от история и пр., да, дал Господ. Но слабоват интелектуалец с възголяма глава, който иска да е нинджа, май няма друг.


Съвсем нормално е да си представяш, че правиш нещо, което никога не си можел да правиш.

Ей, ти да не намекваш, че Джимо говори за геополитика и разбира от история?
21 Юни 2017 01:57
Хитлеризъм от времето на император Александър III...


Нещо за венецианизма "ghetto" (от "borghetto" - махала) имаш ли да кажеш - италианския "хитлеризъм" от ХVI в.? Който "хитлеризъм" (обособяване на еврейски квартали) всъщност е много по-стар и възниква на друго място в Европа (западната), а венецианци чисто и просто са го копирали, но това да си го намериш самичък и да си го прочетеш за домашно, та белким престанеш да пробутваш не на място частични полуфакти и полуистини, както на теб ти изнася.
21 Юни 2017 03:06
"Gone with the wind' не е най-издаваната книга. Издадени са около 30 милиона. Не е в първите 50 дори.
След Библията, Коран и "червената книга на Мао" най-издаваната е "Дон Кихот"".
https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_books
Димитри Иванов се е заблудил, защото е обявено, че в US е най-популярната (харесвана, предпочитана ) след Библията. (По WiKi )
As of 2014, a Harris poll found it to be the second favorite book of American readers, just behind the Bible. More than 30 million copies have been printed worldwide.

Верно американците смятат, че са път на света, ама ДИ не е американец, да прави тази грешка.
По-този повод едно видео:
https://youtu.be/Si0azctmJDc
She lives in L.A. she flies to New York City
That woman's been around the world

А може би Brооks and Dunn се шегуват с това велико самомнение на американците?
За филмът е прав. Като се отчита инфлацията е донесъл най - много пари.
21 Юни 2017 06:22
Или пък, че малкият ДИ бил бесен таркалджия и че едва ли не всяко междучасие чукосвал някой малък отворко. Да не говорим за хилядите преплувани мили в басейна или 20-те лицеви на една ръка

А, какво да кажем за десетките приласкани девици, както за един кош съпруги на добри приятели, които с радост се били отдали на бачото? Боксьор, олимпийски плувец, фехтовач от класа, волейболист, спринтьор и маратонец това са само част от нещата, които може бачо ви димитри.И голем еб..ч, естествено! О, щях да забравя и парашутист!! Скачал е от самолети и са го спускали на разни длъжности и навсякъде е оцелявал!! По едно време го бяха спуснали чак в Япония, тамошния император така се умилил от невероятното приземяване на българския парашутист, че му подарил една Тойота за в къщи. Интересна работа, пращаха бачо ви джимо къде ли не по света - и Германия и в Англия, в Щатите и в Латинска Америка, в Китай и Япония та чак в Австралия ходи веднъж ли дваж ли, ще те излъжа...Ама в Русия съм пропуснал да забележа да е бил.Пък може и да е бил, ама да не казва.Сигурно защото е било големо лично преживяване, заседнало дълбоко в сърцето!Такова нещо не е за споделяне с този или онзи влюбен читател или омразник.Например да е пил водка с путин.Или шампанско с медведев!А, може и чай с навални в ареста!!Всичко може, всичко е възможно в Сряда сутрин през две недели.
21 Юни 2017 06:43
Гледам , че сте се събрали стадо умници , разнищихте Джимо до последната запетайка , показахте начетеност и познания и най-вече прословутата си българска завист към някой , който е постигнал нещо повече от вас и е живял живота си , без да обръща внимание на пигмеите около него !
И както го е подкарал , ще надживее доста драскачи , дето и в "Темата за сватби и погребения" няма да им обърнат внимание !
Следващият път ще разкаже сигурно за пътуването си в СССР/Русия , за да натрие носа на някои врачански селяндури !
21 Юни 2017 07:17
A, да! Забравих и за Израел не пише, да е бил бачо ви димитри.Ама той по принцип не показва кой знае каква привързаност към евреите.Даже напротив.Докато виж, самите юдей го любят от сърце!!Да се чуди човек на необятната хорска душевност...
21 Юни 2017 07:22
Двете най-малоумни мнения са международни - изплющяли са се изоттатък локвата.
21 Юни 2017 07:34
Не помня , но мисля че трилогията на Теодор Драйзър , я беше превел Димитри , за което му благодаря от сърце !
Малко са интелектуалците , които са били подръжници на фашизма и хитлеризма и с право !
Сантаяна е бил франкист - да се чуди човек?!
21 Юни 2017 07:35
ivo kunchev
21 Юни 2017 06:22


Ивче, ти засягаш Баронмюнхаузенския момент в творчеството на ДИ, който всъщност е направо чаровен. Аз говоря за нещо съвсем друго. Нашият човек изпитва нелепата потребност да си приписва някакви въображаеми черти и качества, присъщи на съвсем друга порода хора, която той дълбоко в себе си презира (ДИ да се бие в у-ще, как ли пък не - по-бих повярвал, че е залагал кабъри на стола на бай Кеворк в студиото на "ВН", вместо да се задоволи с неопровержимото :" Кавали такива, във всеки един български дом, на що-годе читави хора, има екземпляр на моя превод на "За кого бие камбаната". Всъщност вероятно има връзка между задълбоченото изучаване на Хемингуей и невинните, макар и дразнещи девиации на нашия възрастен ерудиран стегоцефал.
21 Юни 2017 07:57
самите юдей

Що не остана на село да пасеш овцете , че сте си лика-прилика ?
21 Юни 2017 09:38
Кой смее да се прави на Хитлер

А кой е Хитлер?
Предишно издание на джуджето Сторипакост
А кой е съвременното издание на джуджето Сторипакост?
Ами Путин!
Кой се поляга на Путин?
..............
21 Юни 2017 10:29
Този от президентството, дето се правел на Хитлер, ами нито е Чарли Чаплин, нито е Артюр Рембо
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД