:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 509
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Рекордни жеги мъчат САЩ, Европа и Азия

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Рекордни жеги обхванаха Франция, където в 51 от общо 96 департамента е въведен "оранжев" код заради високите температури. Горещият въздух нахлува в страната от Африка през Испания.
Невиждани жеги обхванаха значителни части от територията на САЩ, Европа и Азия, съобщиха световните медии. Необичайно високите температури мъчат американските щати Колорадо, Юта, Аризона и Ню Мексико, което принуди дори авиокомпании да отменят десетки полети от летището във Финикс. Националната метеослужба на САЩ предупреди, че в Долината на смъртта в Източна Калифорния и град Нийдълс до границата с Аризона температурите може да достигнат 53 градуса тази седмица и жителите там бяха посъветвани да не излизат без нужда навън след 10.00 сутринта. Най-опасни ще са жегите днес, когато се очакват още отменени полети и опасност от претоварване на електропреносната мрежа заради засилена консумация от климатичните инсталации.

В Португалия отново се разгоря големият пожар, избухнал преди дни след суха буря. Жертвите на огъня се увеличиха до 64 души, след като пожарникар почина от раните си в болница. Температурите в Централна Португалия се повишиха до 43 градуса и огънят тръгна отново. Армията помага на пожарникарите да гасят пламъците. Разчита се и на стотици доброволци.

Изключително високи температури са измерени на почти цялата територия на Франция, като в 51 от общо 96 департамента е въведен "оранжев" код. Горещият въздух нахлува в страната от Африка през Испания. Вчера в град Бордо, на югозападното крайбрежие на Франция, е измерена температура 36 градуса. В Париж се очаква температурите също да се покачат.

Почти 700 човека са потърсили медицинска помощ в Япония със симптоми на тежки топлинни удари заради необичайно горещото време в страната, като двама от тях са починали. Това е почти със 100 души повече в сравнение с началото на месеца. Независимо от настъпването на дъждовния сезон, в голяма част от Япония времето е горещо, като температурите на много места превишават 30 градуса по Целзий.
1
1345
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
21 Юни 2017 08:21
Така ще е за в бъдеще, даже по-лошо ще става. Сечем горите, палим ги, а нищо не садим. После - кой ни е винове - емисиите. поредната лъжа, обслужваща някого.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД