:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 491
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Силви Гулар
Режимът на Северна Корея уби



американския студент Ото Уормбиър, заяви американският сенатор Джон Маккейн, цитиран от агенциите. Уормбиър почина късно в понеделник, след като бе в кома повече от година. Той бе осъден на 15 години каторга в КНДР заради "скъсан партиен плакат". Пхенян твърдеше, че той е страдал от ботулизъм, но изследванията му в САЩ показаха тежка черепно-мозъчна травма на главата. Маккейн, който е председателят на сенатската комисия по въоръжените сили, изпрати съболезнования до близките му. "Сега се достигна до измъчването на американци. Трима други наши цивилни в момента са затворени в Северна Корея. САЩ не могат и не трябва да толерират убиването на свои граждани от враждебни сили", посочи той. "През последната година от живота си младежът живя в кошмара, в който севернокорейците са пленени вече 70 години - насилствен труд, масово гладуване, систематична жестокост, мъчения и убийства", добави сенаторът. Американският президент Доналд Тръмп осъди "бруталния режим" на Северна Корея и подчерта решимостта си "да попречи невинни да изживяват подобни трагедии в ръцете на режими, които не спазват върховенството на закона или най-елементарното благоприличие".



Френският военен министър подаде оставка

заради скандал с фиктивно наемане на работа на сътрудници, който засегна малката центристка партия MoDem ("Демократично движение"), съюзник на партията на президента Еманюел Макрон, съобщи Би Би Си. Силви Гулар обяви, че се оттегля от поста си, който пое на 17 май. Гулар, която преди това беше евродепутатка, каза, че не може да остане в правителството, при положение че може да бъде разследвана за злоупотреба със средства на парламента. Тя обяви в комюнике, че с оттеглянето си демонстрира добра воля и желае да покаже каква е извършената от нея работа в Европарламента.

960
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД