:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 242
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

САЩ имат нов план за сдобряване с Русия

Американското издание BuzzFeed, което се позовава на източници от Държавния департамент, съобщи, че държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън е разработил програма, в която са изложени основните насоки за установяване на конструктивни работни отношения с Русия. Според изданието подготвеният от Тилърсън документ е зесекретен и включва три основни положения. На първо място се поставя акцент върху необходимостта да се доказва на Москва контрапродуктивността и за двете страни на редица действия и стъпки, които Вашингтон приписва на Русия. В частност става дума за продажбата на оръжие за талибаните в Афганистан и за инцидентите с американски дипломати в Москва. Вторият пункт от програмата предвижда установяване на взаимодействие с Русия по направления, отговарящи на стратегическите интереси на САЩ. Сред тях се споменават прекратяване на войната в Сирия, разгром на терористичната групировка "Ислямска държава", ядрено разоръжаване на Корейския полуостров и съвместна работа в областта на кибербезопасността. На трето място е отбелязана важността от съхраняването на отношенията на "стратегическа стабилност" с Русия.

Кремъл не знае за плана на Тилърсън за развитие на конструктивни отношения с Русия, заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков. Вчера Москва предупреди, че нейната противовъздушна отбрана ще следи летателните апарати на коалицията западно от река Ефрат и ще ги третира като "потенциални мишени" заради сваления от Пентагона сирийски Су-22 край Рака. Военното министерство на Австралия, един от съюзниците на САЩ в Сирия, съобщи, че временно прекратяват изпълнението на въздушните си мисии над сирийска територия в отговор на руския ултиматум.

2
1388
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
20 Юни 2017 19:57
Вторият пункт от програмата предвижда установяване на взаимодействие с Русия по направления, отговарящи на стратегическите интереси на САЩ.

Имперски намерения,ама Русия не като васалите в НАТО.Докато не е И по стратегическите интереси на Русия-лаладжийството им продължава.
21 Юни 2017 20:05
Тилерсън има план да сдобряване с Русия, ноРоссия не будет продолжать консультации с США по нормализации отношений Натисни тук

Това е положението до срещата Путин-Тръмп.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД