:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 226
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Унгария съди 10 българи за смърт на бежанци

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Шестима души се явиха в съда в унгарския град Кечкемет по обвинение в убийство на 71 мигранти, намерени през август 2015 г. в изоставен хладилен камион в Австрия.
В унгарския град Кечкемет започва съдебният процес срещу 11 души, от които десет българи, съобщи БНТ. Те са обвинени за смъртта на 71 мигранти в хладилен камион, открит в Австрия през август 2015 г.

Бежанците, сред които и деца, предимно сирийски граждани, са починали от задушаване. Превозното средство, брандирано с логото на словашка фирма, беше намерено на път край унгарския град Морахалом. В дните след трагичния инцидент бяха извършени още редица арести в Унгария и Румъния. Вероятно става дума за мащабна мрежа за трафик на мигранти, смятат специалисти. Според предварителните данни, преди да бъдат заловени, трафикантите са прехвърлили на Запад около 1200 души. Прокуратурата вече поиска доживотни присъди за някои от задържаните.

С 26 на сто се е увеличил потокът на бежанци към Европа от началото на годината, подчерта председателят на Европейския съвет Доналд Туск вчера.
5
903
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
21 Юни 2017 22:43
Моля поне нашата преса да е по-коректна и да отбелязва, че става дума не за българи, а за български граждани. Ще ми се да вярвам, че българи не биха изоставили хората да се задушат в камиона. Гледам, че ромът с белезниците на снимката е много весел, не се чувства виновен за убийството на 71 души.
22 Юни 2017 09:19
Правилно. Българите са мили, любезни, богобоязливи, състрадателни и не правят такива неща. Е, доставят кокаин (Брендо) и други дроги в цяла Европа, ама то е за пари, които даже не са за тях самите и не пречи на човечността.
22 Юни 2017 09:35
Цигани, българи, няма значение. Те са отвратителни престъпници и убийци. Лошото е, че в Унгария няма смъртно наказание и няма да получат наказанието което заслужават.
22 Юни 2017 19:41
Николас - Брендо ли е единствения доставчик на кокаин в света? Какво е общото между него и теб например?
24 Юни 2017 11:44
-
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД