:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 285
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Силвио Данаилов вече е персона нон грата и в българския шахмат

От федерацията обещаха да се издължат 100% към държавата
СНИМКА: БГНЕС
Иван Генов (вдясно) и Васил Антонов поискаха шанс да изчистят името на Българската федерация по шахмат.
В опит да спаси лиценза си Българската федерация по шахмат (БФШ) се разграничи от своя дългогодишен президент Силвио Данаилов. Според и. д. председател Иван Генов предишни или следващи действия на низвергнатия и в международен мащаб мениджър на Веселин Топалов не бива повече да вредят на имиджа на един от най-успешните български спортове. Той и други двама членове на УС - Васил Антонов и Николай Йорданов, декларираха готовност да опитат да изчистят петното.

"Съвсем открито искам да кажа, че се надявам българският шахмат да не бъде погубен заради действията на един-единствен човек. Разберете, не е честно. Аз и всички хора, които са днес с мен, работим във всяка минута за доброто и за бъдещето на шахмата ни. И когато реномето ни се валя в калта, срещу имената на състезателите ни по време на състезания в чужбина има празно място и биваме подигравани от редица свои конкуренти, няма как да сме доволни", заяви Генов.

Бившият изп. директор на АЕЦ "Козлодуй" поиска отсрочка от министерството на младежта и спорта за дължимите над 380 000 лв. без лихвите, изискани обратно от ведомството заради неправомерни харчове на държавни пари от страна на БФШ през 2014 г.

"Не сме забравили, че сме обещали да изплатим дълга си към министерството. Ще го направим. Помолихме министър Кралев за отсрочка и за двойно по-продължителен период за изплащане, за разсрочване на дълга си. Ако молбата ни бъде удовлетворена, обещаваме да изплатим всички задължения", подчерта Генов.

Само преди пет дни обаче министър Красен Кралев даде да се разбере, че въпросната сума е само малка част от потъналите в БФШ пари от държавния бюджет. Според изнесени съвместно с президента на европейския шахматен съюз (ECU) Зураб Азмайпаравшили данни родната централа е превела над €1 млн. по фантомна сметка на ECU в периода 2011-2014 г., когато начело на континенталната организация бе самият Данаилов.

"Не може поради личната вражда между Силвио Данаилов и настоящия управник на ECU да сме всички обвинявани - смята Генов. - Ние не сме действали и не сме превеждали през годините средства в сметки на ЕCU, които са били подозрителни или фалшиви. За нас всичко беше легално, защото пристигаше законово уредено. Ако има проблем, то той идва от ЕCU. Фактурите ни се пращат в напълно законна форма. Може би там някой е виновен."
1
1145
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
24 Юни 2017 12:33
Ако има проблем, то той идва от ЕCU. Фактурите ни се пращат в напълно законна форма. Може би там някой е виновен."


Ама разбира се! Като превеждали милионите, било законно. Сега някой друг е виновен.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД